tiistai 25. joulukuuta 2012

Maluka-huivi

(Postaus laadittu 17.10.) 

Hyvää joulua! Nyt päästään käsiksi tehtyihin lahjoihin, joita on tässä blogissa jo ohimennen aina silloin tällöin vilautettukin.

Ihastuttava Maluka oli alkuun pääsemisen jälkeen yllättävän vauhdikkaasti valmis (kun ei malttanut jättää keskenkään). Lankana käytin Hjertegarnin Sock 4 -sukkalankaa (75 % villa, 25 & polyamidi) ja pyöröpuikot olivat kokoa 4 (kaapeli 100 cm). Lankaa kului hieman toista kerää.

 

Tämä huivi oli hauska ja nopea tehdä. Ensin tehtiin reunus, jossa toistettiin samaa 12 kerroksen mallikertaa haluttu määrä (minä 38 kertaa, alkuperäisessä ohjeessa 33 kertaa), nämä silmukat pääteltiin, ja itse huivia varten poimittiin silmukat juuri neulotun reunuksen reunasta. Pituutta huiville tuli pingotuksen jälkeen noin 150 cm, korkeutta enimmillään noin 28 cm.


Käytin puikkoina tosiaan Knit Pron neliskanttisia interchangeable-pyöröpuikkoja. Ja kyllä oli mukavaa neuloa niillä! Silmukat kulkivat mukavasti kaapelilta puikolle ja päin vastoin ja mikä mukavinta, puikot tuntuivät käteen todella hyvältä. Maluka meni lahjaksi työkaverille, joka pitää usein kapeita huiveja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!