sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Sinistä ja valkoista, hankalia päätöksiä

Löysin mielestäni ihanan näköisen yhdistelmän valkoista ja sinistä Novitan Seitsemän veljestä -lankaa. En ole varmaan viimeisen vuoden aikana katsonut seiskaveikkahyllyä päinkään, ja nyt heti löytyi kivoja värejä.

 
Suunittelin näistä säärystimiä, mutta nyt hankaluudeksi on koitunut kivan mallin keksiminen/löytäminen. Alunperin halusin valkoiset joustimet kumpaankin päähän ja pari kivaa kirjoneulekuviota varsiin, mutta olen purkanut kummankin yritelmän kun niissä on ollut jotain vikaa.  Kuvio on ollut joko liian massiivisen näköinen tai muuten vaan tylsä - tai tuonut omaan mieleeni mielikuvan mustelmasta. Ei kiva. Yhden säärystimen sain jo valmiiksikin lumihiutalekuviolla, mutta hetken tarkastelun jälkeen purin senkin. En vain osaa päättää.

Pari päivää sitten otin aivan toisenlaisen näkökulman lankoihin ja unohdin valkoisen joustinreunan kokonaan. Tein pari vuotta sitten lapaset, joiden reunaan tuli hauska raidoitus ja "pylväsreuna". Raidoitus syntyy, kun nurjaa neulottaessa lankaa kuljetetaan neuleen etupuolella. Pylväät taas syntyvät, kun kahden oikean kerroksen väliin tehdään yksi kerros, jolloin vuoroin kavennetaan 2o yht ja otetaan langankierto puikolle.


Ei ehkä kauhean modernia neulomista, mutta jotenkin noin "perinteisen" väriset langat vain huutavan jotain "perinteistä" mallia. Ainakin minun päässäni. Ja no, tuosta valkoisesta joustimesta en vieläkään päässyt ihan kokonaan eroon... Tänään sitten sain ajatuksen, että mitä jos tekisinkin näistä ne kauan haaveilemani polvisukat. Halutessa tuohon reunukseen voisi ujuttaa vaikka jonkin ihanan nauhankin vielä. Saas nähdä kuinka käy, kun kypsyttelen ajatusta vielä tämän päivän...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!