lauantai 15. maaliskuuta 2014

Napillinen kauluri

Napit löytyi ja kauluri valmistui lopulta myssyn pariksi. Lankana käytin siis Austermannin Alpaca Silk -lankaa (80% alpakka, 20% silkki) ja puikot olivat pyöröt kokoa 3,5. Vaikka pipoa varten muokkasinkin silmukkamäärää, niin kaulurin tein aivan ohjeen mukaan.Ohje on todella simppeli: kauluri neulotaan ensin etu- ja takakappale erikseen tasona, yläosaa varten kappaleet yhdistetään ja jatketaan tasona. Yläreunan napit kiinnitetään kuten myssyssäkin ompelemalla reunojen läpi, napinläpiä ei siis tarvitse tehdä.


Kauluri valmistui tätä talvea ajatellen aivan liian myöhään, mutta onpahan ensi talvelle jotain uutta ja hienoa jo odottamassa. Austermannin alpakka-silkki on lankana aivan mahtavaa neuloa ja lopputulos on todella lämmin, mutta kuitenkin kevyt ja jollain tavalla ilmava. Sisätiloissa sekä kauluria että pipoa ei tehnytkään mieli pitää kauhean kauaa syyttä suotta päällä.

8 kommenttia:

 1. Yhsyn edelliseen, on kyllä tyylikäs setti! Ja hei ainakin tänään noille on tarvetta meille Tampereen seutulaisille ;)

  VastaaPoista
 2. No aamulla kun katsoin ikkunasta ulos niin hetken kyllä ihmettelin että mitä ihmettä, eilen kuiva kaunis kevätsää ja tänään takatalvi! :D Ehkä en ollutkaan myöhässä vaan kerrankin oikeaan aikaan sain jotain valmiiksi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja käytännöllinen!

  VastaaPoista
 4. Sievä kauluri. Tommoisen minunkin pitäisi tehdä. Virkkailen suurta isoäidinneliömallilla vauvanpeittoa. T.marjalellu

  VastaaPoista
 5. Kaunis setti ja upeat napit olet löytänyt sitä täydentämään!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Linnea, pidän noista napeista kovasti itsekin. <3

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!