lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulunalusangstausta

Ei ole helppoa kun tulee joulu. Suurin osa lahjoista on jo paketoimista vaille valmiina, mutta tässä kohtaa minuun iskee aina angstaus: tuo lahja ei olekaan hyvä, teen saajalle jotain muuta, tai sitten on jäljellä enää ne kaikista "tylsimmät" lahjat. Eli toisin sanoen ne, jotka tehdään mustasta langasta aina oikeaa neuloen tai korkeintaan resorin saa tehdä. 

Mutta mahtui tähän viikkoon ihania yllätyksiäkin. Ensin sain keskellä viikkoa kirjeen Ruotsista, josta olin tilannut nimikointinauhaa, tai siis labeleita. Nämä ovat ensimmäiset tilaamani ja suunnitelmana on tästä eteen päin nimikoida niillä tekemäni käsityöt. Pitkän aikaa pähkäilin, laitanko niihin nimeni, blogin nimen ja/tai blogin osoitteen, ja lopulta päädyin vain blogin nimeen.


Tilasin labelit Mina namnband -palvelusta. Hinta oli kohtuullinen ja valikoimaa riitti omasta mielestäni hyvin. Lisäksi palveluun on mahdollista ladata omia kuvia, mutta koska olin asiaa miettinyt jo liiankin pitkään ja joulu alkoi kolkuttaa oveen, niin tein tämän erän ihan vakiokuvioilla ja -asetuksilla. Mitäs te näistä tykkäätte, tai mistä itse tilaatte nimikointinauhanne?

Labeleiden takana onkin sitten se viikon toinen yllätys. Kaveri kysyi yhtenä päivänä töissä olenko kiinnostunut kasvivärjätystä langasta. No olenhan minä! Juuri kun tein päätöksen, etten osta lankaa ennen kuin jämävarasto on ainakin puoliksi pois kulutettu, niin käsin värjättyä villalankaa tarjotaan pilkkahintaan melkein kotiin kannettuna. Samaten lankakauppojen joulukalenterit avaavat luukkujaan, ainakin Lumoavalla langalla sellainen on. Nyt on pidettävä vain katse omissa puikoissa (ja tiistaina kavereidenkin puikoissa, kun kokoonnutaan taas meille neulomaan) ja ajatukset vielä tekemättömissä lahjoissa.

P.S. Tampereella saatiin yön aikana ihan oikea talvi! Pakkasta kymmenen astetta ja valkea maa. Ihanaa kun päivät kirkastuvat lumen myötä!

5 kommenttia:

 1. Oi, kauniit! Niillä saa semmoisen kivan viimeistelyn.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mäkin tykkään. :) Tää eka satsi menee osin joulun takia varmaan aika nopeasti, saa sitten tilata pian taas lisää. ;) Suunnittelin tilaavani myös labeleita, joissa on miehen s-postiosoite, koska sen lapaset ja pipot on aikamoista kulutustavaraa. :)

  VastaaPoista
 3. Kivat labelit on. Sain hyvät naurut tuosta kommentista, että miehelle omat labelit. :) Tulee lapsuus mieleen, kun äiti merkkasi vaatteet juurikin tällaisilla labeleilla. :)

  VastaaPoista
 4. Voi ei, olin täysin unohtanut postata kiitokset 5000 kävijän arvontasi palkinnosta! Kiitos nyt näin myöhässä, heijastin on ihana! :)

  http://katariinajohanna.blogspot.fi/2012/12/voitinpa-kerran-arvonnassa.html

  VastaaPoista
 5. Ei mitään, kävin katsastamassa blogisi jo tuolloin. ;) Hyvä että oli mieleinen!

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!