tiistai 25. joulukuuta 2012

Johnny Rotten -lapaset

Johnny Rotten -lapasiin törmäsin ensimmäisen kerran Harmaassa arjessa, jossa Outi oli tehnyt ne olympialaisten kunniaksi. Innostuin ohjeesta ja kolmessa sekunnissa olin keksinyt henkilönkin, jolle ne voisin jouluna lahjoittaa. Vilaus näistä nähtiin blogissanikin jo lokakuussa. Mutta tässä siis valmista kuvaa.


Malli on Alabama Whirlyn suunnitelema ja löytyy Ravelrystä. Se on melko haasteellinen ei välttämättä kuvionsa takia vaan sen takia, että suurimman osan ajasta mukana täytyy kuljettaa kahta muuta lankaa. Tämä taas johtaa ainakin itselläni helposti joko liian löysiin tai liian kireisiin silmukoihin. Toisaalta kolmen langan mukana kuljettaminen tekee lapasista ihanan lämpimät!


Lankana käytin Gjestalin Maijaa ja kaksipuolisen puikkoja. Kärkeen tein muutaman ylimääräisen kerroksen, jotta sain pituutta hieman lisää. Langanpäät pääteltyäni liotin lapasia hetken kädenlämpimässä vedessä, jotta silmukat asettuisivat paikoilleen nätimmin. Uskon näiden olevan saajalleen mieleiset.

2 kommenttia:

  1. Morjens ja hyvää alkavaa uutta vuotta! Tarvitsiko tuon Maijan kanssa muokata ohjetta ollenkaan vai passasiko tiheys mielestäsi hyvin? Mun pitäisi vissiin tehdä toinen pari... Kivannäköinen neulottu nukkekin sulla tuossa tuoreemmassa postauksessa.

    VastaaPoista
  2. Moro moro, ja kiitos samoin! Kulukoon vuosi 2013 vähintään yhtä neuloosisissa merkeissä kuin edellinenkin! Koko näissä oli muistaakseni hyvinkin passeli, korkeutta tosin lisäsin pari kerrosta. En ainakaan muista miettineeni koon muokkaamista muuten. Pannumyssynukke oli yllättävän mukava uusi aluevaltaus. :)

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!