maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kirjatärppejä kesään, osa 2

Kirjastoeuforian tulosten erittely jatkukoon!

Anna Hrachivecin Knitting Mochimochi. 20 Super-cute Strange Designs sisältää juuri sellaisia ohjeita, kuin kansi antaa ymmärtää: helppoja, ihania ja söpöllä tavalla kummallisia. Mielestäni paras juttu koko kirjassa on kuitenkin se, että jokaisen hahmon kohdalle on myös merkitty, millaiselle ihmiselle sen voi antaa, kuten vasemmalla keskellä olevan sohvan kohdalla "make me for furniture movers and couch surfers". Myös kuvituksessa on selvästi nähty vaivaa ja mietitty sommittelua ja hauskaa ulkoasua, joten se on myös esteettisesti erittäin kaunis ja hauska katsella.

Laura Longin Neulo lempileluja. Suloisia malleja kaikenikäisille edustaa perinteisempää söpöjä nukkeja ja kuningassammakoita -koulukuntaa. Mietin hetken ennen kuin päätin ottaa kirjan mukaani, sillä sen edustamat lelut ovat esimerkiksi edellä kuvailtuja mochimocheja huomattavasti... vakavahenkisempiä. Eläinpehmoissa on käytetty paljon myös erilaisia kankaita tuomaan eloa mm. norsun korviin ja jalkapohjiin, mikä tekee kyllä heti paljon viimeistellymmän vaikutelman.

Nicola Tedmanin ja Sarah Skeaten Zombie Felties. How to raise 16 gruesome felt creatures from the undead saa hahmoineen edellisen kirjan ohjeet tuntumaan hieman nössöiltä... Olen pyrkinyt välttämään huopa-askartelukirjoja parhaani mukaan, sillä käsityövarastooni eivät huopapalat kuulu, mutta tämän kohdalla lankesin. "Otan ihan vaan inspiraatioksi" ajattelin. Pah. Pakkohan näitä on päästä tekemään! Hahmojen viimeistelyyn on käytetty mielettömästi aikaa ja vaivaa ja se useiden hahmojen kohdalla vaatii myös melkoista askarteluarsenaalia, mutta on joukossa hahmojakin, jotka eivät juuri vaadi kuin pari sopivaa nappia, ärtsyn väristä (usein punaista) lankaa ja huopapaloja. Ohjeita löytyy mm. zombiekuolemalle, -morsiamelle, -vampyyrille, -merirosvolle ja -kumiankalle. Ihan tosi, siis zombiekumiankalle! Jos ei muuta niin tästä kirjasta löytyy vinkkejä kummallisten nappien käyttämiseen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!