tiistai 19. kesäkuuta 2012

Kirjatärppejä kesään, osa 3

Tänään vuorossa käsineitä ja koiria!

Kariston julkaiseman Villit silmukat -sarjan osa Käsineitä. 20 ihanaa neule- ja virkkausmallia sisältää erilaisia virkattuja ja neulottuja sormikkaita, lapasia ja kämmekkäitä. Mukaan mahtuu niin raitalapasta kuin pitsihansikkaitakin, joten valinnanvaraa riittää. Mallit ovat sinänsä ihan hauskoja, mutta itse löysin vain kaksi, jotka voisin kuvitella tekeväni (johtuu ehkä siitä, että joukossa ei ole sarjakuvahahmoja, kuten muumeja tai Totoroa). Malleissa sinänsä ei ole mitään vikaa mutta ne ovat niin kovin... tavallisia. Yhdessä on paljetteja ja toiset on neulottu paksusta langasta ja koristeltu peruspalmikoin. Kirjan kahdestakymmenestä mallista ehkä juuri kannen malli oli säväyttävin, mikä kertoo mielestäni jo aika paljon.

Carol Rasmussen Noblen Knitting Fair Isle Mittens & Gloves. 40 Great-Looking Designs tarttui mukaan ihan vain sen takia, että lukisin joutessani jossain välissä tarkemmin fair isle -tekniikasta. Mallit itsessään ovat ihastuttavia kirjoneulemalleja ja montaa kuviota voisin hyvin kuvitella käyttäväni muissakin neuletöissä kuin "vain" käsineissä. Kirja on ennen kaikkea tietokirja ja sinänsä hyvin ja selkeästi kirjoitettu, johdannossa taustoitetaan fair isle -tekniikkaa sen historiasta ja perinteisestä fair isle -neulontaotteesta lähtien. Kuvituksesta pieni miinus: mallit ovat kauniita, mutta kirja itsessään tylsä pelkästään selailtavaksi. Kuvia täytyy katsoa ihan ajatuksella, jotta huomaa mallien kauneuden.

Ja sitten luvattu koirat-osio! Sally Muirin ja Joanna Osbornen Muotovaliot. Neulo oma koira ei petä lupaustaan. Kirjan ohjeilla voi neuloa ihan oiken näköisen koiran, eri rotuja on yhteensä 25. Ohje löytyy neljään ajokoiraan, viiteen terrierirotuun, neljään lintukoiraan, kuuteen seurakoiraan ja samaten kuuteen palvelus- ja paimenkoiraan. Jokaisen rodun kohdalla on lyhyehkö luonnehdinta rodusta, sen luonteesta ja historiasta ja vinkki rodulle ominaiseen poseeraukseen. Ainakin tällaisen harjaantumattoman koirafanin silmään lopputulokset ovat yllättävänkin aidon näköisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!