torstai 21. kesäkuuta 2012

Kirjatärppejä kesään, osa 4

Viimeiset kaksi kirjaa vielä aion esitellä ennen juhannnustunnelmiin siirtymistä, olkaa hyvä!

Rebecca Dangerin (!) The big book of knitted monsters. Mischievous, lovable toys on täynnä toinen toistaan ihastuttavampia, eikunsiis hirvittävämpiä, hirviöitä. Löytyy kylppärissä majailevia hirviöitä, ullakon monstereita, puutarhassa pelottelijoita ja postilaatikon kauhistuksia. Mallit ovat ulkoisesti keskenään hyvin samantyyppisiä mutta hyvin, hyvin hellyttäviä ja melko yksinkertaisia neuloa. Tästä kirjasta löytyy varmasti lempparihirvitys ihan jokaiselle.

Elisabeth A. Dohertyn Amigurumi! Super happy crochet cute on täynnä ihania amigurumeja aina simppelesitä ja pienitöisistä mansikoista ja hampurilaisista isokokoisiin bambeihin ja kissoihin asti. Koska ohjeet vaikeutuvat asteittain voi kirjaa suositella sellaisellekin virkkaajalle, joka ei ole pahemmin ketjusilmukkaketjuja haasteellisempia töitä tehnyt. Isompitöisille hahmoille on tehty myös paljon asusteita, joista saa mielettömästi ideoita omiin hahmoihin ja niiden somistukseen. Myös perustietoa langan ja koukun valinnasta löytyy kiitettävästi.

Juhannuksen aikana aion aloittaa ensimmäisen koiran neulomisen. Saas nähdä kuinka käy ja koska tulee valmista. Viikonloppuna aloitin myös harunin, kolmion muotoisen pitsihuivin, joka on edistynyt ihan kiitettävästi. Ehkä alkuviikosta on jo luvassa jonkinasteista kuvallista todistettakin tästä urakoinnista.

Mutta nyt haluan toivottaa kaikille lukijoilleni oikein rattoisaa keskikesän juhlaa! Viettäkää paljon aikaa ulkona koukon ja puikkojen kanssa tai ilman ja nauttikaa viikonlopusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!