sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Kirjatärppejä kesään, osa 1

Päätin eilen pitkästä aikaa käydä Tampereen pääkirjasto Metsossa. Kun lopulta löysin käsityöosaston koin euforisen tilan, jollaista en ole vielä aiemmin kokenut. Toinen toistaan ihanempia käsityökirjoja ihan vain minua odottamassa! Kun lopulta sain käytyä hyllyn läpi, sylissäni oli kirjoja ainakin viiden kilon edestä. Tässä ensimmäiset kolme löytöäni:

Miyako Kanamorin Sock and Glove: Creating Charming Soft Friends from Cast-off Socks and Gloves sisältää 15 hahmoa, jotka voi tehdä käytetyistä sukista ja hanskoista. Ihan totta, vihdoinkin parittomille sukille löytyy tarkoitus! Kahdelle hahmolle on yksityiskohtaiset valokuvatut ohjeet, muille kaavakuvamaiset ohjeet mm. oikeanmuotoisten kappaleiden leikkaamisesta ja muotoilemisesta. Materiaalina on käytetty ohuita (tennis-)sukkia ja sellaisia ohuita perussormikkaita, joita viimetalvenakin sai miljoonassa eri värissä niin henkkamaukalta kuin Seppälästäkin muutamalla eurolla. Koristeina on käytetty lähinnä nappeja.

Carol Meldrumin Neulo tähtiä meinasin ohittaa tylsänä kirjoneule erilaisia tähtikuvioita -kirjana (eihän sellainenkaan kirja tylsä olisi, mutta siinä vaiheessa olin löytänyt jo miljoona amigurumi-kirjaa ja edellä esitellyn vanhoista sukista ja sormikkaista eroon -kirjan). Kirja sisältää ohjeet 25 pehmojulkkiksen neulomiseen, tai oikeammin, perusnuken neulomiseen ja sen somistamiseen 25 tähden tapaan. Tähdistä mukana on mm. Bob Marley, Madonna, Audrey Hepburn, Elvis ja Beatles, useimmille on mukana myös kaksi erilaista vaatekertaa. Kun selasin kirjan läpi keksin melkein jokaisen hahmon kohdalla jonkun, jolle juuri tämän hahmon haluaisin tehdä. Kirja on ihan mieletön inspiraation lähde ja täynnä hulvattomia ohjeita!

Donna Wilsonin The Knitted Odd-bod Bunch -kirjan kohdalla koin yhden euforisimmista hetkistäni. Teos sisältää 35 erilaista hahmoa, jotka ovat kauniisti ilmaistuna uniikkeja ja unohtumattomia, eli toisin sanoen kummallisia ja käsittämättömän ihastuttavia! Kun kirjaa selatessani huomasin merkkaavani lähes jokaisen hahmon post it -lapulla, totesin, että parasta kun merkkaa kirjan kanteen "tee kaikki". Kannesta löytyvä kissimirri olisi tarkoitus ottaa työn alle asap.

Lopuksi haluan pyytää anteeksi kaikilta tamperelaisilta käsityön ystäviltä, joiden nenän edestä vein kilokaupalla ihania käsityökirjoja. Todennäköisesti palautan näistä suurimman osan mahdollisimman nopeasti takaisin kiertoon, kun vain olen jotenkin ottanut ensin talteen ne ihanimmat ohjeet. Mutta kun saan sekoamiskohtauksen kirjastossa niin minua ei pidättele mikään. Lisäilen tänne muut löytämäni kirjat ensiviikon aikana.

P.S. 10 000 kävijää täynnä. Aika uskomatonta. Kiitos teille kaikille!


2 kommenttia:

  1. Oletpa löytänyt ihania kirjoja (: Itse en ole kertaakaan eksynyt meidän kaupungin kirjaston kässäosastolle, nyt alkaa tuntua, että ehkä pitäis!

    VastaaPoista
  2. No ehdottomasti! Yllätyin jo Sampolankin valikoimasta, mutta Metsossa, kuten tuli todistettua, koin euforiaa! :D

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!