keskiviikko 10. elokuuta 2011

Nyt saa syksyn viileys tulla - huppuhuivi on valmis!

Tänään tuli istuttua junassa yhden Helsingin reissun verran, minkä seurauksena ihana huppuhuivini on nyt valmis! Montaa päivää siihen ei tosiaan mennyt, ja kun idea oli näin simppeli, niin suurempaa ajatustyötäkään tämä ei vaatinut.Lankana siis Novitan luumunvärinen Puro (ilmeisesti poistuva väri kun halvalla sain), ja yhteensä sitä kului aikalailla tasan neljä kerää eli 200 grammaa. Ensin haaveilin hapsuistakin, mutta loppujen lopuksi tämä malli ei niitä mielestäni edes kaipaa - ja lankaakin olisi vielä pitänyt etsiä jostain alelaarista lisää. Pituutta kapealla huivilla on n. 2,5 metriä ja hupun leveys alareunastaan on n. 63 senttiä. Eihän villalanka paljon viimalta suojaa, mutta ihanan pehmeää ja lämmintä se on!


Huppu on oikeastaan iso tiimalasikantapää (ohje mm. Ullassa). Sitä tehdessä pelkäsin, ettei siitä tulisi tarpeeksi ryhdikäs, mutta päässä se näyttää ja tuntuu mukavalta. Hupun reunaan tein muutaman kerroksen joustinneuletta, mikä saa reunan kääntymään hupun päälle. Ei lainkaan hullumpi yksityiskohta, vaikka en sitä ihan niin ajatellutkaan. Tein huivin ja hupun kahdessa osassa, jotta sain maksimoitua langan riittävyyden - kaikki liikenevä meni huivin pituuteen.

2 kommenttia:

  1. Nopeaa toimintaa! Nyt enää toivomaan, että tulee kylmä... Mäkin haluaisin tehdä jonkun pipon, mutta olen varma ettei mikään mahdu pyöräilykypärän alle.

    VastaaPoista
  2. Valmista tuli joo yllättävänkin nopeasti. Ilman viilenemisen huomaa kyllä jo, tänään aamulla en uskaltanut lähteä ovesta ulos ilman kämmekkäitä! Eli kai ne huppuhuivikelitkin sieltä kohta tulee...

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!