sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Raidallista

Sain vihdoin kuvattua itselleni neulomani Poppelin Raidallista-huivin (bongattu alun perin Kardemumman talossa). Lankana on Dropsin Alpaca kahdessa eri värissä, puikot olivat kolmosen luokkaa.Kun vertaan huivia Kardemumman vastaavaan, niin koko on kyllä aivan eri, samoin istuvuus. Tein huiviin muutaman ekstrakerroksen korkeimpaan kohtaan saadakseni lisää pituutta, mutta eipä se istuvuuteen (tai ehkä oikeammin laskeutuvuuteen) juuri vaikuttanut. Tein tällaisen huivin jo joululahjaksikin eri väreissä (en valitettavasti saanut sitä kuvattua) ja siinä oli ihan sama juttu. En ajatellut asiaa sen enempää kuin vasta nyt, kun katsoin Kardemumman postausta uudemman kerran. Ehkäpä kokeilen huivia vielä kerran isommilla puikoilla.

Kuvausalustana aivan hirveä lehtitilauksen kylkiäisenä saatu "Hanna Sarén" -huivi, joka särisi jo heti pakkauksesta poistettaessa. Muistaakseni puhelimessa puhuttiin silkistä tai muusta vastaavasta materiaalista, mutta tekisi mieli väittää, että tuo huivi ei ole kyllä silkkiä nähnytkään. Siinä ei ole edes pesuohjelappua! Mutta koska huivin kuosi nyt sattuu sopimaan blogin aiheeseen ja valkoinen heijastaa ikkunasta tulevaa vähää päivänvaloa mukavasti, niin menköön nyt kuvausaualustana. ^.^

2 kommenttia:

  1. Enpä muuten osaa sanoa, miksi näyttää erilaiselta. Muistaakseni minäkin lisäsin jonkun raidan huiviin. Huivin pingotus ehkä saattaisi olla se avainsana, mistä ero johtuu. Pingotin omani kosteana aika suureksi neulojen avulla ja annoin kuivaa. Muutti huivia hyvän malliseksi. Tuota reunavirkkausta pähkäilin ja minulla se tuli loppujen lopuksi kanssa nurinpäin vaikka ohjeen mukaan teinkin. Ohjeessa on jotenkin oudosti selitetty asia. Ilmeinen tarkoitus olisi ollut toisinpäin. Huivi on kuitenkin käytössä vallan mainio, ei liian suuri takin alle ja on kuitenkin juuri sopiva suojaamaan kaulaa. Lämmin pitää.

    VastaaPoista
  2. Pingotin myös huivia, mutta venytin siihen enemmän pituutta kuin korkeutta. Oma osansa on varmaan käsialallakin... täytyy ottaa siis vielä kerran kokeiluun toisilla puikoilla ja vaikka eri langallakin. :) Kiitti kommentista Kardemumma!

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!