maanantai 7. tammikuuta 2013

Kalajoki-sukat

Päätin tehdä uusien sukkien tekemisestä vuodenvaihteessa perinteen ja otin vuoden viimeisenä päivänä työn alle Ravelrystä löytyvät Kalajoki-sukat. Langaksi valitsin varastoistani Wolle Rödelin Sport- und Strumpfwollen (75% villa, 25% polyamidi), koska en oikein tiennyt, mitä tuosta epämääräisen harmaan-ruskean värisestä langasta muuta tulisi tehtyä. Puikot olivat kokoa 2.


Mutkittelevaa kuviota oli helppo seurata ja hauska neuloa. Projekti ei edes ehtinyt tylsistyttää missään vaiheessa, sukat olivatkin viikossa valmiit. Ainoastaan se jäi harmittamaan, että kerrankin kun halusin kohdistaa toisen sukan värejä jo olemassa olevaan sukkaan, niin värit alkoivatkin kesken kaiken juosta eri tavalla! Varret ja kärjetkin mätsäävät melko hyvin toisiinsa, mutta jalkapöydän päällä värit ovat mitä sattuu. No, näinkin voi siis käydä.

Pienen piilopaikan Kristiina muisti minua haasteella! Kiitos Kristiina, edellisestä onkin kulunut jo jonkin verran aikaa. Haasteena on vastata haastajan 11 kysymykseen ja luoda itse uudet kysymykset haastamilleen blogeille. Taidan tosin luistaa tästä jälkimmäisestä osasta ainakin tällä kertaa, jostain syystä aivonystyrät eivät oikein ole toiminnallisella tuulella. ^.^ Mutta tässä vastaukseni.

1. Jos osallistuisit Idolsiin, minkä kappaleen laulaisit koelaulussa?
Joskus suunnittelin laulavani yläasteen laulukokeessa Pokemonin tunnarin, mutta viime hetkellä meni pupu pöksyyn, joten varmaan kokeilisin revanssia Idolsissa. Ja onhan kyseinen biisi jo jonkinlaisessa kulttiasemassa, joten miksi ei?

2. Mistä ruoasta et voisi luopua?
Luulin aiemmin, etten voisi luopua maidosta, mutta kun totesin sairastavani laktoosi-intoleranssia, oli siitä pakko luopua hyvin pitkälti. Nykyisin ajattelen, että jos olisi pakko, voisin luopua mistä tahansa ruokavaliossani. Koska nyt on talvi ja palelen herkästi, niin taidan tähän vastata, että cayennepippurilla höystetystä papu-kasvispadasta en luopuisi. :)

3. Miksi halusit "isona"? Toteutuiko haaveesi? :)
Halusin isona vaikka miksi, mutta päällimmäisenä haaveena oli pitkään eläinlääkäri. Jossain vaiheessa tulin järkiini ja totesin, etten halua työskennellä lääkärinä (syynä suuri vastuu ja työajat, ehkä myös tv-sarja Teho-osasto), joten eläinlääkärihaavekin unohtui. Fysioterapeuttina saatan kuitenkin jossain vaiheessa vaikka työskennelläkin, saas nähdä. ;)

4. Jos voisit silmänräpäyksessä saada minkä tahansa (realistisen) kyvyn, mikä se olisi?
Onko lentäminen realistinen kyky? Lennän niin usein unissani että kuivaharjoittelua ainakin on tarpeeksi takana. :) Jos ei lentäminen käy niin haluaisin oppia pitämään pääni ja jämäkkyyttä itseäni koskevissa asioissa. Olen usein aivan liian joustava, kun kyseessä ovat omat asiani ja aikatauluni, työelämässäkin olisi puolensa pitäminen paljon helpompaa!

5. Oletko koskaan itkenyt lukiessasi kirjaa? Mikä kirja oli kyseessä?
Olen aika monenkin kohdalla, viimeksi taisin tirauttaa kyyneleen tai pari lukiessani Walter Moersin Uinuvien kirjojen kaupunkia. Tätä ei ehkä uskoisi kirjan alkuvaiheilla, mutta yhdessä kohtaa kirjan henkilön historiasta paljastui niin kauheita, etten meinannut pystyä lukemaan eteen päin mutten myöskään voinut laskea kirjaa käsistäni.

6. Millaiseksi kuvaisit huumorintajuasi?
Kuiva ja naseva.

7. Jos joutuisit luopumaan nykyisestä etunimestäsi ja valitsemaan itellesi uuden, mikä se olisi?
Mariel. Nimi juontaa Redwall-sarjan kirjaan Mariel, taistelija, mikä saattaa selittää valintaani jonkin verran.

8. Kuinka pitkään uskoit joulupukkiin?
Aika pitkään, varmaan ala-asteen loppuun. Vielä senkin jälkeen, kun minulle kerrottiin, ettei pukkia ole olemassa, halusin tosi vahvasti pitäytyä tässä ajatuksessa.

9. Jos voittaisit lotossa, etkä saisi pitää rahoja itse, mitä tekisit niille?
Kai sitä pitäisi tehdä reissu johonkin kauas kauas pois ja etsiä ihmisiä ja yhteisöjä, jotka kaipaavat rahallista tukea. Voisin myös lahjoittaa rahat kotimaan päihderiippuvaisten hoitoon tai ns. ongelmanuorison auttamiseksi toimiville tahoille.

10. Oletko koskaan tehnyt mitään uhkarohkeaa? Mitä?
Lasketaanko uhkarohkeaksi 160 km/h ajaminen Saksan moottoriteillä? Jos niin kyllä. :) Muuten ei tule mitään mieleen. Tai no, itse asiassa, irtisanouduin alkuvuodesta vakituisesta työsuhteestani ilman, että minulla oli toista työtä tiedossa. Tässä sitä sitten joka päivä laitetaan hakemuksia ja toivotaan, että jostain jotain töitä saisi. Päätös oli oikea, sillä olin kovaa kyytiä polttamassa itseni loppuun enkä viihtynyt työpaikassani, mutta välillä meinaa tulevaisuus pelottaa.

11. Teetkö uudenvuodenlupauksia? Toteutuvatko ne yleensä? :)
Yleensä teen, tänä vuonna en tehnyt. Mutta jos olen niitä tehnyt niin yleensä olen ne saanut pidettyäkin, olen sen verran jääräpää.

1 kommentti:

  1. Pokemonin tunnarilla saisi Idolsissa varmasti ainakin tuomareiden jakamattoman huomion :D Kiva kun vastailit kysymyksiin :)

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!