tiistai 8. tammikuuta 2013

Kirjoneulemallin suunnittelusta

Äh, kuka olisi uskonut, että lapasiin tulevan kirjoneulemallin suunnittelu voi olla näin aikaavievää! Ystäväni sisko ihastui ystävälleni lahjaksi tekemiini Johnny Rotten -lapasiin, ja nyt suunnitteilla on vastaavanlaiset lapaset eri maan lipulla. On siinä hommaa, kun yrittää sumplia ensin yhtä osiota lapasten kämmenpuolelle, sitten kämmenselän puolelle, sitten toista osiota mahtumaan ja menemään tiettyyn silmukkamäärään ja oikeassa suhteessa siihen ensimmäiseen väriosioon, rannekkeen värien ja kuvion päättäminen, peukalokiilan miettiminen, kärkikavennusten suhteuttaminen lapasten varsinaiseen kuvioon ja siihen, että kuvio jatkuu näidenkin aikana oikein... Jotenkin tuntuu, että nämä vaativat muutaman mallikappaleen ja purkukerran, ennen kuin saan aikaiseksi kaksi valmista.

Mutta onneksi on Excel! Kun olin muutaman kerran piirrellyt kuvioita kynällä ja sutannut vääriin kohtiin piirtämiäni merkintöjä, löysin ChemKnitsin sivulta näppärän Excel-ohjeistuksen. Ihanaa, kun tavallisella taulukko-ohjelmallakin voi saada suunnitelmia ja ajatuksia hahmoteltua.

2 kommenttia:

  1. Vau, itse en vielä ole uskaltautunut kirjolapasia suunnittelemaan. Tosin ohjeiden noudattaminen on vähän niin ja näin joten melkein aina tulee vähän tuunattua mallia "paremmaksi".

    VastaaPoista
  2. Hiukan sama juttu tälläkin suunnalla, eli lähes aina tulee "tuunattua" kirjoneuleohjeita tarkoituksella tai sitten vahingossa. Näin kun ajattelee niin eihän se askel siitä omaan suunnitelmaan ihan valtava ole. :) Saas nähdä kuinka monta kertaa lyön sielä päätäni seinään tämän mallin takia...

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!