lauantai 7. tammikuuta 2012

Ensimmäinen ikuisuusprojektini - harmaa villatakki!

Kyllä! Se on valmis! Vuoden se otti elämästäni mutta kyllä nyt on lämmin olla ja ihmetellä maailmaa! Lankana siis Lana Grossan ihanan pehmeä ja upean värinen Alta moda alpaca (100%).


Alkuperäisessä mallissa oli myös taskut, joista en pitänyt lainkaan. Niiden olisi pitänyt olla ohjeen mukaan joustinneuletta, mutta totta kai ne silloin pullottavat kamalan näköisesti. Joten takki on vielä ilman taskuja. Lankaa on kuitenkin sen verran jäljellä, että kyllä siitä aina vielä yhdet taskut aikaiseksi saa, jos siltä tuntuu. Tällä hetkellä takki tuntuu kuitenkin paremmalta ilman taskuja.


Alun perin suunnittelin takkiin pinkkejä nappeja. Ajan saatossa ne ovat kuitenkin löytäneet itselleen niin hyvän jemman, etten löytänyt niitä enää. Tyypillistä minulle. Onneksi varastosta löytyi melkein vielä paremmat napit tilalle.


Etu- ja takakappaleiden yläreunaan tuli simppeliä palmikkokuviota. Käytetty joustinneule oli puolestaan varioitua 1o1n-joustinta. Nurjat silmukat nostettiin ensimmäisen kerroksen jälkeen nurin, oikeat neulottiin yhteen langankierron kanssa.


Kaulus koostuu yhteensä kolmesta osasta: etuosan nappilistoista ja erikseen kauluksesta poimituista silmukoista, joilla tehtiin joustinta. Lopuksi saumat ommeltiin yhteen muutaman sentin matkalta. Kauluksesta olisi ehkä voinut tehdä korkeammankin, jotta se lämmittäisi paremmin niskaa, mutta on se ihan hyvä noinkin.


Jämäpolvaritkin ovat valmiit, mutta ne unohtuivat kotiin. Harmi, kerrankin kun oli suotuisa kuvaussää. Niistä siis lisää seuraavassa postauksessa ensi viikolla!


Uusi työpaikka on ollut mukava, mutta paljon on opittavaa silläkin suunnalla. Siitä johtuen tämä viikko olikin blogissa hieman hiljaisempi. Mutta ei huolta, jatkoa seuraa, ja aivan kohta voidaan suorittaa myös 5000 kävijän arvonta!

Tässäkin postauksessa esittelemäni kuvat ovat Johannan ottamia. Kiitos Johanna taas avusta!

Nyt vain kohti uusia lankaseikkailuja!