lauantai 7. tammikuuta 2012

Ensimmäinen ikuisuusprojektini - harmaa villatakki!

Kyllä! Se on valmis! Vuoden se otti elämästäni mutta kyllä nyt on lämmin olla ja ihmetellä maailmaa! Lankana siis Lana Grossan ihanan pehmeä ja upean värinen Alta moda alpaca (100%).


Alkuperäisessä mallissa oli myös taskut, joista en pitänyt lainkaan. Niiden olisi pitänyt olla ohjeen mukaan joustinneuletta, mutta totta kai ne silloin pullottavat kamalan näköisesti. Joten takki on vielä ilman taskuja. Lankaa on kuitenkin sen verran jäljellä, että kyllä siitä aina vielä yhdet taskut aikaiseksi saa, jos siltä tuntuu. Tällä hetkellä takki tuntuu kuitenkin paremmalta ilman taskuja.


Alun perin suunnittelin takkiin pinkkejä nappeja. Ajan saatossa ne ovat kuitenkin löytäneet itselleen niin hyvän jemman, etten löytänyt niitä enää. Tyypillistä minulle. Onneksi varastosta löytyi melkein vielä paremmat napit tilalle.


Etu- ja takakappaleiden yläreunaan tuli simppeliä palmikkokuviota. Käytetty joustinneule oli puolestaan varioitua 1o1n-joustinta. Nurjat silmukat nostettiin ensimmäisen kerroksen jälkeen nurin, oikeat neulottiin yhteen langankierron kanssa.


Kaulus koostuu yhteensä kolmesta osasta: etuosan nappilistoista ja erikseen kauluksesta poimituista silmukoista, joilla tehtiin joustinta. Lopuksi saumat ommeltiin yhteen muutaman sentin matkalta. Kauluksesta olisi ehkä voinut tehdä korkeammankin, jotta se lämmittäisi paremmin niskaa, mutta on se ihan hyvä noinkin.


Jämäpolvaritkin ovat valmiit, mutta ne unohtuivat kotiin. Harmi, kerrankin kun oli suotuisa kuvaussää. Niistä siis lisää seuraavassa postauksessa ensi viikolla!


Uusi työpaikka on ollut mukava, mutta paljon on opittavaa silläkin suunnalla. Siitä johtuen tämä viikko olikin blogissa hieman hiljaisempi. Mutta ei huolta, jatkoa seuraa, ja aivan kohta voidaan suorittaa myös 5000 kävijän arvonta!

Tässäkin postauksessa esittelemäni kuvat ovat Johannan ottamia. Kiitos Johanna taas avusta!

Nyt vain kohti uusia lankaseikkailuja!

10 kommenttia:

 1. Kaunis! Maltathan käyttää neulettasi, jotta muutkin pääsevät siitä nauttimaan?

  Onnea uuteen työpaikkaasi!!!

  VastaaPoista
 2. Parhaani mukaan yritän... Täytyy sanoa, että kun kaikki kappaleet valmiiksi sain, niin en oikein tykännyt lopputuloksesta. Mutta kun näitä kuvia katsoo niin onhan se aika kaunis. :) Jahka ne kunnon pakkaset tulevat niin ihan varmasti tulee pidettyä ihmisten ilmoillakin. Lanka on niin vahvaa, ettei ihan nollakelit vielä riitä sen pitämiseen, pitää olla kunnolla pakkasta. Jossei sitä sitten pidä takkina. :)

  VastaaPoista
 3. Oikein kivan näköinen villatakki. Mielestäni noi liilat napit sopii takkiin mainiosti, varmasti paremmin kuin alkuperäiset pinkit. Mukava kuulla, että uudessa työpaikassakin on alkanut hyvin.

  VastaaPoista
 4. Hieno harmaa villatakki. Pittäähän se tämän blogin pitäjällä olla "nimensä" veronen takki. Rohkeasti vaan käyttämään takkia. Joten toivotaanpa pakkaskelejä oikein kunnolla. :)

  VastaaPoista
 5. Sitä saa mitä tilaa, tänään ollaankin oltu koko päivä -10 asteessa. Ja mikäs sähkölämmitteisen kämpän asujan lempivaate olisikaan jos ei lämmin villatakki! :D

  VastaaPoista
 6. Hei muistatkos pitää sitä hyllyllä, ei henkarissa. Tuli mieleen, ettei vaan venahtais!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun tulit varoittaneeksi! Nyt on kyllä ollutkin niin kylmä, että tämä on ollut käytössä joka päivä, töissäkin! :) Pidän mielessä!

   Poista
 7. Onpas hyvän näköinen villatakki! onnitteluni.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kiitos! :) Pidin sitä sinnikkäästi päällä niin pitkään kuin vain pystyin! Onneksi ei ole kesällä vielä hirveästi tarvinnut...

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!