tiistai 13. syyskuuta 2011

Lankakuvia ja suunnitelmia

Seuraavaksi pitäisi ottaa työn alle taas yksi lahjakorttineule. Eli nyt vuorossa ystävän kolmekymppislahja, aikeena on tehdä samankaltainen kevyt neulepusero kuin Kalastajan vaimo. Langat käytiin ostamassa eilen.Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty angora- ja alpakkalankoja. Valikoimassa olevat värit eivät kuitenkaan täysin miellyttäneet, joten päätettiin vaihtaa lankaa kokonaan. Lopulta värin puolesta mukaan valikoitui Sandnesin harmaa villalanka Fritidsgarn (väri 5062). Ohjeen pitäisi olla helposti muokattavissa, joten langan vaihtuminen ei juurikaan hirvitä. Enemmänkin jännittää se, miltä valmis neulepinta näyttää, ja miellyttääkö se lopulta lahjan saajaa. No, mutta lanka on aina lankaa. Vaikka se olisikin tähän työhön vääränlaista, niin aina sen johonkin voi käyttää!

Lisäksi sain eilen ostettua vihdoinkin pitsipyöröpuikot ensimmäistä pitsihuiviprojektiani varten.Lankana siis Lang Yarnsin Alpaca superlight (54 % alpaca superfine, 22 % merino fine, 24 % polyamid). Malliksi haaveilen Ullasta löytyvää Aquilaa. Saas nähdä, kuinka loppujen lopuksi käy, meneekö hermo mallikaavioiden kanssa vai jänistänkö koko projektista.

6 kommenttia:

 1. Ihania lankoja :) Ole sitten tosi varovainen tuon Fritidsgarnin pesun kanssa. Tarkoituksella huovutin tossuja, huopuivat jo 40 asteen pesussa....

  VastaaPoista
 2. Ihanannäköiset puikot ja pinkki lanka! Terv. nimim. Kateellisena -83

  VastaaPoista
 3. Kiitos varoituksesta! Täytyy pitää mielessä ja sanoa saajallekin, et on varovainen pestessä. Tuo alpakkalanka alko kyllä jo hieman hirvittää, kun katsoin, kuinka ohutta se on. Tilasin langat jo keväällä ja nyt vasta aloin tarkemmin tutkia... Ei parane paljoa tulla solmuja, tai lanka katkeaa saman tien!

  VastaaPoista
 4. J, langat kuuluu kategoriaan "ostin, kun tuntui siltä ja ehkä suunnittelin silloin huivia"! :D Tosin mitä muuta noin ohuesta langasta voi tehdäkään...

  VastaaPoista
 5. Ilmeisesti Annelle teet neuletta? Vau, lucky girl! :)

  VastaaPoista
 6. Joo, näin on päässyt käymään. :)

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!