tiistai 9. elokuuta 2011

Puro solisee kera patalappujen

Edellisessä postauksessa tulin maininneeksi retropatalaput, joita tein anoppikokelaani pyynnöstä. Yhdessä hänen tyttärensä kanssa sitten koohasimme lankavarastomme ja muutamat Tampereen lankakaupat, jotta löytyisi sopivan retroja lankoja.

Inspiraation lähteenä toimi muutama 80-luvun patalappukirja, jotka löytyivät Porin kirjastosta. Lankoina käytimme niin akryyli- kuin villasekoitelankojakin, aina sen mukaan, mikä väri meni mukavasti toisen kanssa yksiin. En ollut pitkään aikaan virkannut mitään, joten näiden tekeminen olikin vaihteeksi todella mukavaa! Valmista tuli nopeasti eikä tarvinnut tehdä pareja. Lisäksi tuli kokeiltua isoäidin neliön ympyrämuunnelmaakin!

Eilen illalla aloin vihdoin tehdä huppuhuiviani Novitan Purosta, ja vaikka en ole vielä paljoa saanutkaan valmiiksi, niin olen jo ihan haltioissani! Langan värit vaihtelevat mukavan rauhalliseen tahtiin ja niiden vaihtumisesta huomaa myös työn etenemisen. 


En ole pitkään aikaan tehnyt mitään monivärisellä langalla, joten tämä vaikuttaa hyvin virkistävältä projektilta siinäkin mielessä. Jotta langan värit tulisivat paremmin esiin päätin tehdä huivin ihan vain sileällä neuleella. Rakastan pitkiä huiveja, joten tästäkin tulee melko kapea mutta lähelle pari metriä pitkä!

2 kommenttia:

  1. Vau miten ihanan näköinen huivi! Syksyä odotellessa... Nyt munkin tekee mieli alkaa syyshuiviprojekti. Voishan se kevääks olla valmista, ehkä.

    VastaaPoista
  2. Mistä sitä tietää, jos tulee pitkä ja viileä kevät ja huivi on silloin pakollinen varuste. :)

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!