maanantai 8. elokuuta 2011

Amigurumeja!

Ostin kesällä Annie Obaachanin kirjan Virkkaa amigurumi. Jäin koukkuun pieniin ja ennen kaikkea nopeasti valmistuviin eläinhahmoihin, joita on tähän mennessä syntynyt jo kolme. Anoppikokelaalleni aiemmin keväällä virkkaamani retropannulaput toimivat hyvänä harjoitteluna amigurumeja varten, jotka koostuvat lähinnä erikokoisista virkatuista palloista ja pötkylöistä. Ihania lasisilmiä ja kuonoja löytyi onneksi ihan Sinooperista, lisäksi olen saanut erilaisia nappeja ja vanua kinuamalla niitä ystäviltäni.



Tämän apinan ihana sydännenu on juurikin ystävältä kinuttu lahjoitus. Silmät ovat ihan tavallisia nappeja, jotka satuin löytämään Merlettosta. Hauisten koosta huomaa, että tämä on vasta harjoitusamigurumi, mutta toisaalta pieni toispuoleisuus tekee hahmosta vain sympaattisemman. Obaachanin ohjeen mukaisesti apinalle olisi pitänyt  tehdä vielä kankaasta eriväriset vatsa ja kasvot, mutta halusin hahmon nopeasti valmiiksi ja kiinnitin nenän ja silmät suoraan päähän. Ja siinä se oli, kummitusapina!


Elegantti elefantti on lahja ystävälle, joka on lähdössä Pariisiin vaihtoon. Sen takia asusteiden on oltava kohdallaan - päässään elefantilla on tyylikäs baskeri ja kaulassaan siihen sopiva kaulaliina. Dalmatialainen on puolestaan valmistujaislahja. Oikeanlaiset silmät tekevät otuksesta äärimmäisen hellyttävän!