lauantai 11. tammikuuta 2014

Susi-lapaset

Uusi vuosi ja vanhat kujeet! Ihailen bloggareita, jotka blogissaan aina toivottavat hyvät joulut ja uudet vuodet täsmällisesti ja ajantasaisesti, itse en siihen näytä kykenevän. ^.^ Mutta samalla linjalla kuin viime vuonna jatketaan, vuoden ekat neulomukset ovat olleet käytössä jo tämän viikon. Ja niin, hyvää uutta vuotta kaikille!


Kädentaito-messuilta syksyllä ostamani ohje Susi-rasoihin realisoitui ihanina lämpöisinä lapasina alkuviikosta. Kevyt höyrytys riitti neulepinnan tasoittamiseen (vaikka se kuvissa näyttääkin tosi epätasaiselta), yllättävän sileän kirjoneulepinnan sain tällä kertaa aikaiseksi. Malli oli toki sinänsä mukava neuloa: nurjalle puolelle ei kovin moneen kohtaan tullut pitkiä langanjuoksua, jotka voisivat kiristää neuletta tai jäädä liian löysiksi. Lanka on Teeteen Pallasta (80% villa, 20 % polyamidi, värit vaalea harmaa ja harmaakirjava) ja puikot olivat kokoa 2,5. Pallasta tulen todennäköisesti jatkossakin käyttämään, niin mukava lankaa oli neuloa.

Jouduin muokkaamaan ohjetta hieman, sillä omalla tiheydelläni leveys oli juuri sopiva mutta pituutta olisi tullut liikaa. Peukaloaukon jälkeen kun lankojen värit sattuivat muutenkin olemaan lähellä toisiaan hyppäsin 12 (!) kerroksen yli. Tästä huolimatta lapasille kertyi mittaa ohjeen mukaiset 30 senttiä, eli varsi on todella pitkä. Kärjessä puolestaan kun lankojen värit olivat liian lähellä toisiaan leikkasin ronskisti kirjavasta langasta vaalean pätkän pois, jotta kärjen kuvio erottuisi selkeämmin. Leikatun pätkän käytin säästeliäänä ihmisenä peukalossa. Muokkaukseni seurauksena lankaa kului ainoastaan kerä kumpaakin väriä.

4 kommenttia:

  1. Huisin hienot! Harmaa värihän noihin tietty kuuluu. :) Hyvää uudehkoa vuotta. ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos vakiokommentaattorit! :) Kuin myös Pitko sinulle lankarikasta vuotta 2014! ;)

    VastaaPoista
  3. Hurmaavat ja niin kauniin väriset!!!

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!