perjantai 17. tammikuuta 2014

Pörhökauluri

Tiedossa on talvihäät. En aio alkaa tässä hädässä etsiä uutta mekkoa, joten uusi huivi saa luvan riittää. Kuinka ollakaan, inspiraatio tuli hetkessä ja keksin käyttöä varastoon jo lähes kymmenen vuotta sitten hankituille farkunsinisille mohairlangoille! Koukku käteen ja valmista tuli muutamassa päivässä.


Huivi on siis virkattu suljettuna kappaleena ja koostuu pylväistä. Silmukoita oli noin kolmesataa ja huivi menee mukavasti kolme kertaa kaulan ympärille. Lankaa kului yhteensä kerä (50 g) Novitan valkoista Säde-lankaa (58% akryyli, 28% polyesteri, 7 % mohair, 7% polyamidi) ja kaksi kerää (25 g) omista varastoista löytynyttä Sublimen Kid mohairia (60% kid mohair, 35% nylon, 5% extra fine merino). Alun perin ajattelin koristella huivin helmillä mutta kun totesin, ettei oma lanka tule riittämään, keksin käyttää tuote bilehilelankaa. Kiva tuli! 

Huivi sai inspiraationsa Kardemumman talossa joskus syksyllä esitellystä huivista, tosin kaikessa innokkuudessani virkkasin pylväät ns. normaalisti ja unohdin kokonaan että ne olisi voinut virkata kuten Kardemumma. Virkkuukoukku oli kokoa 5 ja alumiininen, kun en ole tajunnut niinkin isoa koukkua oikeasti tarvitsevani. Nykyisin kun tykkään enemmän niistä Addin koukuista, joissa on leveä kuminen (silikoninen?) varsi. Oli meinaan kovinkin fressi fiilis virkkailla alumiinisella koukulla bussissa, kun on ensin kävellyt pysäkille ja odotellut bussia puoli tuntia lämpömittarin näyttäessä -15 °C...

En tiedä, meinaanko juuri tämän huivin sinne häihin pistää, mutta lopputuloksesta kyllä tykkään!

9 kommenttia:

 1. Tyylikästä ja lämmintä, kätevää!

  VastaaPoista
 2. Ja tuli hyvä fiilis kun keksi omista kätköistä kerrankin sopivat langat uuteen projektiin!

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi, ja paljettilanka tuo kivaa juhlavuutta huiviin! :D

  VastaaPoista
 4. Sitä se kyllä tuo! Ja hermot säästyi kun ei tarvinnut alkaa pistellä helmiä mohairlankaan. :)

  VastaaPoista
 5. Hieno huivi! :) Cloverilla on myös niitä pehmustettuja koukkuja, ja itselläni on ainakin juurikin niitä eikä Addin. ;)

  VastaaPoista
 6. Se on kiva. :) Eiköhän pääse käyttöön. :)

  VastaaPoista
 7. Hyvä Minna, Cloverinhan ne onkin! :) Sen siitä saa kun ei jaksa tarkistaa nimiä ja muisti ei muista. ;)

  VastaaPoista
 8. Taidokkaita on työsi. Oletko koskaan kutonut koirankarvalangasta? Itse tilasin sitä yksityiseltä. Saa nähdä minkälaista siitämon kutoa. Käsityöiloa ! T:marjalellu

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!