perjantai 24. tammikuuta 2014

Napillinen myssy

Edellisen Tallinnan reissun langoista valmistui ensimmäisenä napillinen myssy Dropsin ohjeen mukaan. Myssyn mallineule on kaikessa simppeliydessään koukuttava ja lanka oli aivan mahtava neuloa!


Karnaluksissa ei ottanut Dropsin lankoja silmään, mutta Austermannin upean turkoosi Alpaca Silk -lanka (80% alpakka, 20% silkki) huusi hyllyllä niin kovaan ääneen että pakkohan sitä oli santsata.  Myssyn tein 80-senttisillä pyöröpuikoilla magic loopilla, puikot olivat kokoa 3,5. Mallia jouduin hieman muokkailemaan omaan tiheyteen sopivaksi, mikä tosin sujui ongelmitta kun pintaneule oli simppeliä oikein-nurin-neulosta. Napit samaiselta reissulta kuin lankakin, ja samasta paikasta totta kai. 

Ajatuksissa on tehdä vielä samaisen ohjeen mukaan kauluri, mutta nyt ei kaulurituta ei sitten yhtään. Itse asiassa juuri otin puikoille tummat joululahjasäärystimet (juu....). Ne valmistunevat sutjakasti, jotta pääsen etenemään joululahjasukkiin (juu juu, myöhässä ollaan....). Sitten voisi jo kaulurituttaakin.

7 kommenttia:

 1. Tosi kaunis myssy! Mullakin on tuo malli - toteutus vielä puuttuu... Ja tuo lanka aivan ihanaa!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Malli oli ihana neuloa ja helppo muokata, suosittelen! Nyt on yhdet sukat puikoilla mutta kaulurifiilis on jo tulollaan... :)

  VastaaPoista
 3. Nätti myssy kuvassa. Oletko koskaan kutonut koirankarvalangasta? Itse tilasin sitä yksityiseltä kokeeksi kutoen sukkia. T.marjalellu

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marjalellu! :) En ole koirankarvoista koskaan kokeillut neuloa, mutta paljon hyvää olen asiasta muista blogeista lueskellut.

  VastaaPoista
 5. Tuo lanka on kyllä niin kiva. Ja ihanan sävyn löysit. Onko se reuna oikeasti auki (eli napit eivät vaan korista)? Lieve voisi olla kätevä ponnari päässä tai kun tukka on muuten tupsulla. :)

  VastaaPoista
 6. Lieve on joo ihan oikea lieve, tosin napit on ommeltu paikoilleen kummankin puolen läpi eikä napinläpeä ole. Mutta ei se paha tinki tehdä olisi! :) Pipo aloitettiin tasona ja jatkettiin liepeen jälkeen suljettuna neuleena.

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!