tiistai 22. toukokuuta 2012

Kirjavinkkejä

Kirjasto on ihana paikka! Aina sieltä tarttuu jotain mukaan ja tulee sellainen olo, että on tehnyt oikean löydön! Jokin aika sitten tutkailin lähikirjastoni käsityöhyllyä ja useampikin kirja huuteli perääni niin kovaa, etten voinut jättää niitä sinne. Nyt saan vihdoinkin jaettua löytöni täällä, kun palautuspäivä lähenee uhkaavasti.

Lise-Lotte Lystrupin Ne ihanat neuleet (2008) sisältää ihania vintage-neuleohjeita. Kirjasta löytyy jakkua, kaulahuivia, boleroa, toppia ja puseroa. Sitä on ihana selailla ja ohjeetkin ovat äkkisilmäyksen perusteella melko selkeitä. Mallit mukailevat 1900-luvun alkupuoliskon muotia ja ovat pääosin vartaloa myötäileviä ja naisellisia. Ja juuri siksi niin ihania! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos, suosittelen lämpimästi kaikille vintagen ystäville.

Birgitta Adolfssonin Pulsvärmare. En inspirationsbok (2006) tarttui mukaan syystä, jota en osaa näin jälkikäteen selittää. Jotenkin se vain puhutteli! Lyhyehkössä teoriaosuudessa esitellään mm. ruotsinkieliset lyhenteet ja helmien käyttäminen neule- ja virkkaustöissä. Kirja toimii nimensä mukaisesti inspiraation lähteenä. En löytänyt siitä mitään ohjetta, jonka haluaisin ehdottomasti toteuttaa, mutta toden totta useita kivoja pikku ideoita, joita voisin käyttää jossain joskus.

Sokerina pohjalla mukaan tarttui Alyce Benevidesin ja Jacqueline Millesin Pretty In Punk. 25 Punk, Rock and Goth Knitting Projects (2007). Kyllä, lainasin siis yhtä aikaa vintage- ja punk-tyylisiä ohjeita sisältäviä kirjoja. Ah, kirjasto! Kirjasta löytyy erilaisia huiveja, puseroita, kämmekkäitä ja jopa neulottuja laukkuja. En tästäkään kirjasta bongannut yhtä tiettyä ohjetta mutta monia monia ideoita ja vinkkejä. Kirjan johdanto on melko perusteellinen ja rohkaiseva aloittelevallekin neulojalle, ohjeet vaikuttavat hyvin perusteellisilta (= pitkiltä) mutta ovat kuitenkin helppolukuisia. En ole ihan heti toteuttamassa irokeesipipoa, mutta aion kyllä ottaa ohjeen ylös, jos vaikka joskus tulisi tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!