sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Terveisiä Tallinnasta

Kävin tällä viikolla Tallinnassa kaverien kanssa lankaostoksilla. Joululahjat on jo suurimmilta osin valmiina, joten nämä langat tulevat ihan omaan käyttöön. ^.^ Varasimme Matkapoikien kautta erittäin edullisen reissun, joka sisälsi bussikuljetuksen Tampereelta Katajanokan terminaalille, sieltä iltalaivan hytteineen Tallinnaan ja seuraavana päivänä matkan takaisin Tampereelle. Matkalle tuli hintaa yhteensä vain 38 euroa henkilöä kohden, minkä lisäksi tosin ostimme vielä menomatkalle buffet-illallisen. Mutta halpaa oli.

Aamulla laivasta lähdettiin klo 7. Aamiaisen söimme läheisessä Tallink Express-hotellissa, josta sitten hieman ennen yhdeksää suuntasimme läheiselle ratikkapysäkille ja kohti Karnaluksia. Siellä oltiinkin sitten heti yhdeksän jälkeen.


Aluksi ihmettelin, miten sitä täällä muka taas aikaa kuluisi, mutta niin se vain oli että sen kaksi tuntia taas vierähti lankoja, materiaaleja ja hintoja vertaillessa ja budjettia laskeskellessa. Tällä kertaa jumituin upeisiin turkooseihin väreihin, joita löytyi mm. Austermannin Alpaca Silkistä ja Shoeller + Stahlin Zimba Topista. Ensimmäistä ostin viisi kerää (niistä tulee toivottavasti pian pipo ja kauluri) ja jälkimmäistä 10 kerää kaverin yllyttämänä villatakkiprojektia varten. Zimba on 80% villalankaa ja kerän hinta ilman veroja oli naurettavat 1,95 e. Ihanat keltasävyiset vyyhdet on Rowanin Alpaca Colouria, 100% vauva-alpakkaa. Sen tulevaisuutta en osaa vielä tarkemmin eritellä, ostettiin kaverin kanssa kymmenen vyyhteä puokkiin, viiden vyötteen hinnaksi veroineen jäi hieman yli 30 euroa. Hohtavan valkoisesta Java-puuvillalangasta tulee toivottavasti vielä ennen joulua virkattuja lumihiutaleita. Nappeja jäi myös käteen, toiset on suunniteltu pipo- ja kauluriprojektiin ja toiset villatakkiin. Virkkuukoukkuja nyt tarvitsee aina, ostin ne lähinnä tuota lumihiutaleprojektia silmällä pitäen.

3 kommenttia:

  1. Ooh miten kauniita värejä!

    VastaaPoista
  2. Kauniita värejä tosiaankin! Ja laatulankoja olet valinnut!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos, miellyttävät edelleen omaakin silmää. :)

    VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!