sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kauneudenkaipuuseen kirjoja

Interweave Knitsissä on yksi mainos, jossa on upea aniliininpunainen Diamonds-huivi. Metsästin käsiini kirjan, josta ohje löytyy (kiitos jälleen kirjasto!) ja kopioin ohjeen tulevaa tarvetta varten.

Kristin Omdahlin Crochet so Fine. Exquisite Designs with Fine Yarns on täynnä haastavia ja helpompiakin romanttisia virkkausohjeita. Suurin osa ohjeista on ohuelle langalle ja pienille puikoille, mutta löytyy kirjasta pari ohjetta paksummallekin langalle. Ohjeet on kaikki kirjoitettu auki, mutta kaavakuviakin löytyy. En vielä ole ehtinyt ottaa yhtäkään kirjan neuletta työn alle joten en osaa sanoa sen enempää siitä, onnistuuko virkkaaminen kirjoitettujen ohjeiden perusteella vai ovatko kaavakuvat riittävän kattavia (mitä hieman epäilen). 

Vaikka ei romanttisten käsitöiden ystävä olisikaan niin kirja avasi ainakin omia silmiäni edelleen virkkauksen monipuolisuudelle, itse kun olen tähän asti ajatellut virkkausta lähinnä patalappujen ja amigurujen kautta. Jakut ja huivit ovat ihania ja haastavia eivätkä lainkaan pöytäliinamaisia!

Courtney Kelleyn ja Kate Cagnon Osbornin Vintage Modern Knits. Contemporary Designs Using Classic Techniques on myöskin romanttissävytteinen neulekirja. Ohjeet ovat eripaksuisille langoille ja puikoille ja sisältävät vaihdellen kirjoneuletta, pitsiä ja kirjomistakin. Ohjeita löytyy mm. myssyille, kämmekkäille ja jakuille. En ole niinkään romanttisten neuleiden käyttäjä, mutta niiden neulominen on ihanaa, ja tässä kirjassa on useita ohjeita, joiden neulominen olisi aivan mahtavaa! Ohjeet vaikuttavat selkeiltä ja sinne tänne on tiputeltu myös erilaisia tekniikkaohjeita, joita neuleissa käytetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!