tiistai 26. helmikuuta 2013

Potentiaalisia jämäprojekteja ja stitch surfer -sukat

Menossa on taas en-osta-lankaa-ennenkuin-varastot-ovat-puolittuneet -kausi. Puolikkaita keriä ja keränloppuja on vaikka muille jakaa, ja toisaalta varastossa on lankoja, jotka on ostettu tiettyä projektia silmällä pitäen. Kyseiset projektit eivät ole vain koskaan päässeet alkuun, kun aina on ollut muka tähdellisempää neulottavaa.

Jokin aika sitten mieleeni muistui idea vierassukista. Eli ideana on, että sukkia olisi aina tarjolla paleleville varpaille. Näistä tuli varaston toiset sukat.


Joten sitten vain langat puikoille ja menoksi! Ihastuin Ravelrystä löytyvään Louise Robertin Stitch surfer -malliin. Lankana käytin pinkkiä Malukasta ylijäänyttä Hjertegarnin Sock 4 -lankaa ja ruskean sävyistä Schoppelwollen Zauberballia. Zauberballin raidoitus oli hieman liian harvaa tähän malliin, joten aion kokeilla vielä toisenlaisella lankayhdistelmällä toisia sukkia. Mutta on nämäkin aika hienot. Tosin toisen sukan kantapää ei meinannut osua kohdalleen millään, kantapää kun piti tehdä vain toisella värillä.

Pehmeitä paketteja -blogissa törmäsin räjähtävään helmineuleeseen. Sukat on perinteisesti helppo tapa käyttää jämiä, ja tämä malli on paitsi helppo myös nopea neuloa. Tällä ohjeella tehdyt sukat taitavat olla seuraavat, joihin langat etsin, todennäköisesti vielä tänä iltana.

Kettu-sukat bongasin puolestaan Andra design -blogista. Hauskaan malliin on helppo ujuttaa ties minkä väristä lankaa, vaikka aito ja oikea väriyhdistelmä onkin keltainen ja punainen.

Virveriikka on esitellyt blogissaan jo useammat kirjoneulelapaset, jotka kutkuttavat lankavarastoaan kuluttavan neulojan mieltä. Lapasissa ei tosin voi käyttää aivan yhtä, erm, sävähdyttäviä väriyhdistelmiä kuin sukissa. ^.^

Varastojen tyhjennysviikot ovat käynnissä monella muullakin neulojalla. Tsemiä kaikille kanssaneulojille, itse tulen kevätauringon paisteessa tarvitsemaan paljon itsehillintää, sillä nykyinen työpaikkani on aivan Lankamaailman vieressä.