perjantai 9. marraskuuta 2012

Inspiskirjoja jouluksi, osa kaksi

Pam Allenin ja Ann Buddin BagStyle: 20 Inspirational Handbags, Totes, and Carry-Alls to Knit and Crochet on ihan aito löytö! Voisin heti kuvitella tekeväni ainakin puolet kirjan laukuista itselleni. Paitsi että kirjassa on ihania laukkumalleja on siinä myös osio, jossa keskitytään kuvailemaan erilaisten laukkujen keskeiset elementit ja se, miten näitä elementtejä voi hyödyntää omissa mallisuunnitelmissa. Suosittelen!

Lynne Wattersonin Palmikoita puikoilla. Tekniikoita, mallineuleita ja houkuttelevia neuleohjeita tarttui mukaan hamassa tulevaisuudessa siintävän palmikkopolvariprojektin takia. Kirjassa siis nimensä mukaisesti esitellään erilaisia palmikko- ja valepalmikkomalleja (yhteensä yli 50 erilaista) sekä muutama ohje, joissa niitä on käytetty. Kirjasta löytyi myös sellaisia palmikoita, jollaisiin en ole aiemmin muissa hakuteoksissa törmännyt.

Henry Conwayn ja Gail Downeyn teos Weardowney Knit Couture. 20 Hand-Knit Designs from Runway to Reality oli minulle pettymys. Ihastuin kanteen niin voimakkaasti etten edes selannut kirjaa, nappasin sen vain mukaan, mutta turhaan otin. Kirjassa selvitetään lähinnä muodin historiaa käsin tehtyjen neuleiden näkökulmasta, ja se täyttää varmasti oman paikkansa neulekirjojen maailmassa. Kuvat ovat muotikuvia, eli toisin sanoen ne ovat dramaattisia ja näyttävät hyvältä, mutta niistä ei juurikaan näe itse neuleita. Edes se, että neuleet on kuvattu kirjan loppuun suht hyvässä valaistuksessa nukketorson päällä ei muuta sitä tosiasiaa, että kirjan neuleohjeista ei juurikaan näe, millaisia ne ovat, ennen kuin ne on itse tehnyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!