tiistai 6. marraskuuta 2012

Inspiraatiota joululahjoihin

Joulu lähestyy ja lahjainspis antaa odotuttaa itseään? Ei hätää! Kävin kirjastossa ja löysin sieltä taas aivan ihania käsityökirjoja (kiitos jälleen kerran Metso)!

Laura Irwinin Boutique Knits. 20+ Must-Have Accessories sisältää ihania, vintage-tyyppisiä ja usein vielä melko pienitöisiä käsitöitä: myssyjä, käsineitä, laukkuja ja puseroita. Mallit ovat ihanan ajattomia, yksinkertaisia ja jujullisia. Kannattaa tutustua, jos olet yhtään vintage-henkinen!

Melanie Falickin Handknit Holidays. Knitting Year-Round for Christmas, Hanukkah, and Winter Solstice tarjoaa isoja ja pieniä sesonkiohjeita: löytyy sukkaa, huivia, peittoa ja myssyjä. Omassa versiossani oli hieman erilainen kansi kuin kuvassa, mutta sisältö on kuitenkin ihan samanoloinen. Ohjeet ovat periaatteessa ihan kivoja ja hauskoja, mutta yhtään must-have-neuleita en täältä löytänyt. Ideoita löytyy kyllä useita, kuten esimerkiksi kuvan huppu (huputin? hupuke?).

Claire Montomerien Knitopedia. The Only Knitting Reference You'll Ever Need näyttää yksinkertaisesti niin upealta, että siihen oli pakko tarttua. Ja tietenkään siitä ei mukamas löydy yhtään kuvaa. Pöh. Pääosin teos toimii hakuteoksena, jossa on opeteltu kaikki neulomisen perusasiat aasta ööhön, mutta mukana on myös muutamia eritasoisia neuleprojekteja ja toki myös ihania erilaisia pintaneulemalleja. Tämä kirja on tehty selailtavaksi ja häpysteltäväksi.

Eli viimeistään nyt kaikki kynnelle kykenevät kirjastoon inspiraatiota hakemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!