sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Asiaa valkosipulista

Tulin aamulla keittiöön, ja mitä minä näinkään:


Valkospulit ovat vihdoin tajunneet, mitä niiden pitää tehdä! Vinkkinä tosin kerrottakoon kaikille muille, jotka valkosipulien idättämisestä kenties kiinnostuivat, että kannattaa harkita niiden kuorimista ennen istutusta. Tämä ruttaantunut verso oli kasvanut kuivan kuoren sisällä, kunnes oli eilispäivän (tai viime yön?) aikana saanut tuupattua kuoren mukaansa irti sipulista. Huisia!

Kasvun ihmeeseen on toki saattanut vaikuttaa myös eilinen valmistumista juhlistanut kahvihetki valittujen ihmisten kanssa. Eikö sitä aina sanota, että kasveille pitäisi puhua? No, eilen niiden äärellä ainakin puhuttiin ja paljon! Samalla saivat herneet ja sipulit hieman kasvuesimerkkiä saamiltani kukilta.


Ahh, kyllä nyt keittiössä on ihanan keväistä! Lisäksi seinää tulee toivottavasti mahdollisimman pian koristamaan ystävältäni saama maalaus. Olen tästä ihan hirveän otettu, maalaus on yksinkertaisesti i-ha-na!


Kyseinen taiteilija pitää omaa blogiaan täällä.

Olin vielä eilen illalla lähdössä tänään Jyväskylään Silmä, pisto, tikki, takki -käsityötarvikemarkkinoille, mutta aamulla en sitten päässytkään sängystä ylös. On varmaan kevätväsymystä ilmassa. Harmittaa, mutta minkäs teet. Varmasti jo illalla saan lukea muista blogeista, mistä kaikesta jäin paitsi, mutta ehkä sitten seuraaville markkinoille minäkin jaksan raahautua...

5 kommenttia:

 1. Ihanhan tässä rupee tekemään itekin mieli kokeilla tuota kasvatushommaa :) Ja nyt tyhmä kysymys (ei saa nauraa!):miten hyödynnät nuo kasvatukset vai ihan vaan silmäniloksi tarkoitettu?

  Ja tuo taulu on ihana!!Kyllä mielellään ihastelisin omalla seinälläkin tuommosta!

  Ja kukkia!Mä en edes muista millon joku olis mulle tuonut tommosia...niisk.Kauniita ja ilahduttavat varmasti :)

  VastaaPoista
 2. Ihan meinaan pistellä poskeeni, kun olen tarpeeks niitä katsellut. :) Valkosipuli (ja muutkin sipulit) vissiin kasvaa edelleen, vaikka niistä versoja katkoiskin. Niissä pitäis olla sellainen mieto valkosipulin maku, ja niitä vois laittaa vaikka salaattiin tms. Herneenversot taas maistuu mielettömän hyvältä, mutta kun ne kerran katkoo, niin kasvu tyssää siihen. Sitten pitää pistää vaan uudet itämään.

  Kukkia on tosiaan aina ihana saada, mietinkin just kovaa, mitä juhlistaisin seuraavaksi, että saisin niitä lisää!!! :D

  VastaaPoista
 3. Onnea valmistumisesta! :) Minäki mietin samaa ku merkku, että voiko noita valkosipulinversojaki syödä, joten kiva tietää, että niitäkin voi pistellä semmosenaan poskeensa!

  VastaaPoista
 4. Korjaus vielä tuohon edelliseen kommenttiini. Eli valkosipulin versot maistuvat valkosipulilta, ei mitenkään lievästi vaan ihan tunnistettavasti! Nam nam, suosittelen kaikkia kyllä kokeilemaan!

  VastaaPoista
 5. Blogissani on sulle tunnustus! :)

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!