lauantai 15. joulukuuta 2012

Käsityölahjojen paketoiminen

Paketoiminen on joulun hauskinta puuhaa (heti lahjojen tekemisen jälkeen tietenkin)! En ole enää vuosiin jaksanut metsästää hienoa paketoimispaperia kaupoista, kun se lojuu suurimman osan vuodesta täysin turhan panttina. Ja kotoa käyttövalmiina löytyy aina kuitenkin vain sitä rumaa paperia. Jotenkin tämä asia toimii suunnilleen samalla tavalla kuin oma sukkalankavarastoni: en koskaan osta rumia lankoja mutta aina niitä vain löytyy, ja paljon.

Taisin viime vuonnakin paketoida lahjani lehtiin: etsin aina aikakauslehdestä sivun tai kuvan, joka jotenkin sopi saajalle, ja käärin lahjani siihen. Tänä vuonna keksin käyttää käsityölehteä, jossa ei ollut mitään pakko tehdä heti -ohjetta.


Tarvitset siis lehden, josta luopuminen ei jää harmittamaan, sakset, kivaa teippiä, kyniä pakettien nimeämiseen, pieniä haaraniittejä ja koristekerroskukkia. Irrota lehden keskeltä tarvitsemasi määrä sivuja aukeama kerrallaan. Jos yksi aukeama ei ole riittävän iso lahjasi käärimiseen teippaa toinen aukeama jatkoksi. Kokoa nätti kukka ja kiinnitä se haaraniitillä paperiin ennen kuin olet paketoinut lahjasi, peitä paketin sisäpuolelle jäävä niitin haaroittuva osa teipillä. Lahja pakettiin ja tadaa, valmista!
 

Onhan paketit näin ehkä hieman karuja, mutta toisaalta eipä tarvitse miettiä, miten paperit voi kierrättää. Kaiken lisäksi, jos suvusta löytyy askarteluhirmu, hän voi lahjojensa lisäksi sosialisoida myös niissä käytetyt kukat ja niitit. How practical is that!