keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Pylväsmyssy


Eilen kaupungilla kävellessä totesin siirtäneeni pipoprojektiani liian pitkälle. Tähän on ollut kaksi syytä. Yksi: Kivoja pipomalleja on netti väärällään, mutta loppujen lopuksi todella harva on ollut oman näköiseni. Omistan tasan yhden pipon, joka on valkoinen "japanilainen korvapipo" (sellainen, joita tuli pari talvea sitten todella paljon vastaan), ja pidän siitä niin paljon, etten ole yksinkertaisesti keksinyt muuta yhtä hauskaa ja omanoloistani mallia. Toisaalta olisi hyvä olla olemassa myös pipo, joka ei ole ehkä aivan yhtä vallaton, ja jota voisi käyttää vapaammin erilaisissa tilanteissa (kuten matkalla työhaastatteluun jne.). Kaksi: Värin valinta on kamalaa! Valkoinen on liian talvinen, yksivärinen muutenkin hieman rajoittava, mutta monivärinen menee helposti sekavaksi. Kirjoneuleista tulee helposti joko liian tiukkoja tai liian löysiä, ja raidat on tylsiä.

Mutta tosiaan, eilen totesin, että langat haetaan nyt. Matkalle sattui Vapaa Valinta, josta olin muutenkin menossa hakemaan uusia säärystinlankoja. Ja onnekseni siellä oli Novitan Puro tarjouksessa! Väriksi valikoitui violetti-siniharmaa kivi (830). Ja tässä lopputulos.
En kummemmin jaksanut miettiä mallia etukäteen, mutta tiesin haluavani yksinkertaisen resorin korvien suojaksi. Joten aloitin siitä. Lisäksi viime aikoina olen törmännyt useassa blogissa neulomisen ja virkkaamisen yhdistämiseen samassa työssä (esim. neuletakki Plants & ragsissa), ja kokeilinhan sitä itsekin Kalastajan vaimon neuleessa. Kun sain resorin valmiiksi päätinkin kokeilla virkkausta. Reilulla puikolla (8) pylväistä tuli ilmavia ja myssystä ihanan pöyheä.

Monivärisissä langoissa on vain huonona puolena se, että juuri sitä tylsintä sävyä (eli tässä tapauksessa vaalean harmaan punaista) on kaikista eniten ja se tulee juuri siihen paikkaan, joka on eniten näkyvissä. Kun tarjouksessa olikin kolme kerää, niin yhdistelin niistä mieleisimmät kohdat ja skippasin ne pitkät tylsät värivaiheet melko lahjakkaasti. Ne voi käyttää vaikka amigurumeihin joskus tulevaisuudessa, niistä tulisi aika söpö pupu... hmm... Toki tämä tarkoitti enemmän lankojen päättelyä, mutta lopputulos on minulle todella mieleinen! Ja eikö se ole tärkeintä?