lauantai 7. kesäkuuta 2014

Palmikkopolvarit - kesäloman satoa

Kesälomani ensimmäinen pätkä lähestyy loppuaan ja voinkin nyt ylpeänä esitellä uudet reissun aikana valmistuneet polvisukat!

Talvella käteen osui Interweave Knittingin talvinumero vuodelta 2010, josta löytyi ohje (Alpha stockings) aivan mielettömän kauniisiin polvareihin. Alkukeväästä kävin Tampereen Taito Shopissa hypistelemässä lankoja ja kotiin lähti kaksi kerää Roosa nauha -sukkalankaa väreissä 47 ja 58 eli luonnonvalkoinen ja vaalea harmaa. Lanka on aloe vera -käsitelty, joten sitä oli todella nautinto neuloa, en olekaan aiemmin neulonut vastaavilla langoilla! Suositeltu puikkokoko tälle langalle on 2,5 mutta nämä neuloin puikoilla kokoa 2,0. Langat tuli käytettyä melko hyvin, harmaasta ei jäänyt kuin pari grammaa jäljelle ja valkoista jäi 60 grammaa.


Interweave Knittingissä julkaistut ohjeet ovat lähtökohtaisesti hyvin kirjoitettuja ja perusteellisia, eikä tämäkään ollut poikkeus. Mallikertoja oli helppo seurata ja koon soveltaminenkin onnistui lopulta ihan ok: Olin mielestäni niin huolellinen ennen neulomista, tein mallikappaleen ja totesin, että minulle riittää kahdeksan silmukkaa vähemmän kuin ohjeessa. Varpaista sitten aloittelin ohjeen mukaan ja sain kaksi ensimmäistä mallikertaa neulottua ihan mallikkaasti ja sujuvasti, kunnes sitten tulin varteen ja hoksasin, että siinä kohtaa olisikin pitänyt olla 16 jaollinen silmukkamäärä eikä kahdeksalla. Jätin sitten lopulta viimeisestä mallikerrasta puolikkaan raa'asti tekemättä, ja ihan nätit näistä tuli. Tiheyteni ei tietenkään pituussuunnassakaan natsannut, joten lopetin polvareiden viimeisen mallikerran 25 kerrosta aiemmin ja sovelsin resorin. Sen verran jäi nämä muutokset kuitenkin kaihertamaan mieltä, että aion joskus tulevaisuudessa neuloa samat sukat vielä pienemmällä langalla, jotta saan kaikki kuviot neulottua loppuun asti.

Että tämmöistä tällä kertaa, ensi kerralla jotain muuta.

9 kommenttia:

Olen kiitollinen kommentistasi!