torstai 22. joulukuuta 2011

Florentine-sukat

Ullasta löytyvää sukkaohjetta oli pakko kokeilla. Kun ystäväni tilasi minulta syksyllä "pirtsakan väriset sukat" ja sain mallin suhteen vapaat kädet, oli pakko lähteä kokeilemaan 8-aloitusta ja muotoonneulottua kärkeä.

Kuvat ovat jälleen valitettavan tummia ja huonolaatuisia kuvausolosuhteista johtuen. Ihan kamalaa, kun päivä on puolessa ja silti valoa ei ole missään riittävästi!8-aloitus oli itselleni ennen näitä sukkia täysin tuntematon juttu, mutta tykästyin siihen kovasti. Samaten muotoiltu kärki oli yllättävän kiva sekä ulkonäöltään että käytössä, kun sukkia kokeilin. Omaan jalkaani ne vain ovat hitusen liian pienet. Myös mallikerta oli loppujen lopuksi suhteellisen yksinkertainen ja helppo oppia ulkoa. Lankana käytin Novitan Nallea, väri oli jokin vanha lankakoriin jäänyt jämäväri, ja puikot olivat kokoa 2,5. Niillä sain tiheyden lähelle toivottua, mutta silti piti vielä hieman improvisoida. En voinut tehdä kantapäätä vielä suositeltuun kohtaan, koska sukasta olisi tullut toivottoman lyhyt, joten jatkoin kylmäverisesti mallikuvion 2 neulomista, kunnes pituutta oli tarpeeksi. Lisäksi tein kantapään hitusen leveämpänä kuin ohjeessa käskettiin (20 silmukalla, kun ohjeessa oli 16 s). Ja silti kuvio onnistui ihan nätisti. Täytyy myöntää, että olin melko yllättynyt! Ja helpottunut, sillä lupasin hänelle sukat käyttöön jouluksi, eikä uudelle sovellukselle olisi ollut aikaa muiden viime hetken joulupuuhien ohella.


Yhtä aikaa sukkien kanssa annoin myös pienimuotoisen joululahjan. Merlettosta löytyi ihanaa nauhaa (puuvillaa tai pellavaa kenties?), jota olen nyt laittanut milloin mihinkin pakettiin, kun se nyt vain on niin kaunista! Mitä paketista paljastuu selviääkin sitten joulun jälkeen myös blogini lukijoille.

Väliaikatietona 5000 kävijän arvonnasta voin kertoa, että tällä hetkellä kävijöitä blogissani on ollut jo komeat 4256 kappaletta! Jos haluat osallistua arvontaan, niin vielä ehtii!

1 kommentti:

Olen kiitollinen kommentistasi!