lauantai 14. huhtikuuta 2012

Pupu tuli blogiin

Pääsiäisestä jäi pupufiilis päälle, joten mitä sitä muuta voi kuin tehdä vielä kolmannen pupun.


Tämä pupu ei olekaan mikään atleettinen metsäjänis, vaan ihan rehti ja tuhti kaupunkilaispupu, jolle on porkkana maistunut.


Tämän pupun ohje on ihan omasta päästä. Mielessä oli kuva Bambin rumpali-ystävästä, kun aloin suunnitella korvia. Ne on tehty kahdesta salmiakin muotoisesta kappaleesta ja sisälle pistin hieman pumpulia täytteeksi ja muotoa tuomaan. Lankana on edellisistä pupuista ylijäänyt SandnessGarnin mandarin, nenän ja varpaiden kirjomiseen käytin Novitan mustaa seiskaveikkaa. Porkkana on jotain epämääräistä jämälankaa ja vihreä lehdet ovat todennäköisesti Novitan isoveljeä. Vatsa ja nenä ovat puolestaan valkoista seiskaveikkaa (miten sitä onkin niin paljon, vaikka en sitä mielestäni juuri koskaan osta?!). Koukku oli kokoa kolme.

Olen huomannut itsessäni erään piirteen virkkaajana ja miksei neulojanakin: ohjeen seuraaminen on joskus tylsää. Neuleissa en vielä kauheasti uskalla ohjetta muokata varsinkaan, jos en ole tehnyt kyseisellä ohjeella mitään aiemmin, mutta amigurumien kohdalla ohjeiden muokkaus on niin helppoa, että harvoin teen enää mitään amigurumeja orjallisesti ohjetta seuraten. Varsinkin tämä pupu on mielestäni paljon hauskemman näköinen kuin kaksi edeltäjäänsä. Onko lukijoideni joukossa ketään "ohjeanarkistia" ja millaisia kokemuksia teillä on mallisovelluksista?