sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Prima-säärystimet

Kesäaika alkoi tänään, ihanaa! Nyt voi jo ihan julkisesti iloita kohta alkavasta kesästä, vaikka kylmempää kohti ilmeisesti taas sään puolesta ollaan menossa...
 
Turkoosi näyttää olevan tämän kevään väri: ensi talveksi omistan turkoosin kaulurin, pipon ja nyt myös uudet polvimittaiset säärystimet. Malli löytyy Ravelrystä maksutta.


Säärystimet syntyivät Tallinnasta tuodusta Aade Longin villalangasta. Olisivat kyllä syntyneet sutjakammin, jos langan karheus ei olisi alkanut tympiä eikä lanka olisi värjännyt neulojan käsiä! Jo lankaa keriessä huomasin sen värjäävän melko voimakkaasti, mutta koska valmiit säärystimet on helpompi pestä kuin pari kilometriä lankaa, tartuin puikkoihin ja aloin tikuttaa. No, kädet eivät sitten olleetkaan ainoat asiat, jotka lanka värjäsi. Myös käyttämäni bambupuikot saivat osansa väripesusta.


Puikot olivat kokoa 2,5, sillä halusin säärystimistä tiiviit ja lämmittävät. Pituutta jaksoin tehdä juuri riittävästi, ja nyt kun säärystimet on pesty ja valmiit niin olen niihin todella tyytyväinen. Lankaa jäi tosin vielä saman verran jäljelle kuin näihin säärystimiin käytin eli noin sata grammaa, saas nähdä mitä siitä joskus syntyy.