torstai 26. huhtikuuta 2012

Uusia projektisuunnitelmia ja linkkivinkkejä

En ole hetkeen aikaan päässyt tai saanut aikaiseksi luettua seuraamiani blogeja, joita on muuten aikamoinen liuta. Nyt tuli sitten kerralla sen verran kivoja juttuja vastaan, että pitää jakaa ne teille muillekin täällä (ja kirjoittaa samalla itselle muistiin, mistä mitäkin sitten joskus löydän).

Ensimmäiseksi löysin Virveriikan blogista ihanan nurse bearin. Sivulta löytyvästä linkistä aukesikin ihan oma ihastuttava maailmansa neulottuja pehmoeläimiä. Bounty bunny goes swimming on erityisen ihana, se on ihan pakko toteuttaa joskus, ehkä jo kesällä? Kesällä kun voi tuntua tyhmältä neuloa lapasia ja villasukkia, paitsi tietenkin jos kesästä tulee kylmä ja sateinen. Toivotaan, että niin ei käy, niin voin keskittyä pupusen neulomiseen! Amigurumien virkkaaminen saakin hetkeksi aikaa riittää, jahka saan ikuisuusprojektiksi riistäytyneet kaivurit työn alta vihdoin pois. Suunnittelin saavani ne suurin piirtein valmiiksi jo ennen joulua, sitten tammikuun loppuun mennessä, ensi viikonloppuna, ensi viikonloppuna, ensi viikonloppuna, mutta kuinkas sitten kävikään. Kesken ovat edelleen, kun päätin purkaa toisen kaivurin renkaat ja tehdä telaketjut tilalle! Huokaus...

Tiina esitteli Napit puuttuu -blogissaan ihanan Josephinehuivin. Olen tähän asti saanut jotenkin pidettyä sormeni irti Norosta, mutta nyt taisi tulla viimeinen pisara. Seuraavan kerran kun kuljen lankakaupan ohi niin mukaan lähtee! Samaisesta blogista löytyi myös linkki kuvallisiin ohjeisiin siitä, miten lankakerä keritään niin, että lanka lähteekin kerän sisältä. Ei ole koskaan tullut mieleenkään, mutta vaikuttaa niin simppeliltä ja ihanalta asialta, että on pakko kokeilla, kun ostan seuraavan vyyhdin lankaa! Hyvästi pitkin nurkkia laahaavat lankakerät, tästä lähtien kerin kaikki lankarullani järkevämmin.

Vaikka kaivurit eivät edistykään, niin Totoro-lapaset ovat kuitenkin jo puolivälissä! Eli toisin sanoen, toinen on valmis. Toinen pitäisi aloittaa. Fiilis on siis, että viidesosa on valmiina ja 80 prosenttia vielä tekemättä. Mutta eiköhän se tästä, tänään jos saisin resoria edes puoleen väliin tehtyä niin voisin kuvitella saavani toisenkin lapasen viimeistään vappuna valmiiksi. Pääsisivät sitten heti käyttöön. Täytyy tosin heti sanoa, että kun lapasia piti totta kai alkaa tehdä heti jo olemassa olevista langoista kulkematta ensin kaupan kautta on värivalinta melko epätotoromainen. No, viimeistään vappuna mutta toivottavasti jo viikonloppuna asiasta lisää.