lauantai 15. helmikuuta 2014

Virkatut lumihiutaleet

Tallinnan löytölangasta eli Java-puuvillalangasta syntyi lopulta useampi tähti ja lumihiutale ikkunaa koristamaan. Koristuksena käytin syksyn Kädentaitomessuilta ostamiani muoviprismoja, siellä esillä olleiden virkattujen tähtien ja lumihiutaleiden yllyttämänä. Hieno huomata, että joskus saa ostamastaan langasta ihan oikeasti aikaan sitä, mitä suunnittelee. ^.^


Hiutaleet on virkattu koukulla kokoa 4. Kuusisakaraisen lumihiutaleen ohjeen löysin täältä, tuon simppelinmmän hiutaleen ohjeen ehdin valitettavasti jo hukkaamaan. Tärkkäsin lumihiutaleet sokerivedellä, suhde 1:1, ja yllättävän kovia ja kestäviä niistä tuli, kun niiden antoi vain kuivua rauhassa. 

Tärkkäyksen seurauksena noin puolet omistamistani nuppineuloista on nyt epämääräisessä sokeritahnassa. Täytyy niitä melkein vielä liotella lämpimässä vedessä, josko niistä enimmät lähtisi ihan sillä keinolla pois. Ei huvittaisi huivin pingotuksen yhteydessä sählätä tahmaisten neulojen kanssa. ^.^

6 kommenttia:

 1. Hienoja! Niistä saa edes lumen tuntua. :)

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia! Livenä myös :) Ihanat ikkunaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos! K. äly, ja olihan sitä nyt lahjaan pakko jotain itsetehtyä ängetä. ;) Noilla saa joo jotain korviketta silmille nautittavaksi, kun muuten on nyt niin viimisen päälle ankeaa ulkona.

  VastaaPoista
 4. Todella sirot ja hienon näköiset ovat :)

  VastaaPoista
 5. Ja tärkkäys onnistui näin jälkikäteen sanottuna todella hyvin, kun antoi hiutaleiden vain kuivua rauhassa, ensin isoimmat pois lakanan päällä pingotettuna ja kuivina mutta ei vielä täysin kovettuneina pöydällä ilman pingotusta. Hyvin kestävät! :)

  VastaaPoista

Olen kiitollinen kommentistasi!