keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Peitto vauvalle, ohje

Alan olla siinä iässä että ympärillä tuntuu olevan aina vain enemmän odottavia äitejä. Niinpä nyt tulee lyhyen ajan sisään jo toinen vauvaneuleprojekti. Nyt ei jaksanut nutun teko innostaa joten tein pienen peiton.


Peitossa käytetty lanka on löytö Titityystä: ihanan pehmoinen Coastin Holst Garn on 55% villaa ja 45% puuvillaa. Peiton koko on n. 70 x 75 cm ja siihen kului kaksi ja puoli kerää, puikot olivat pyöröt kokoa 3,0.


Etsin hetken sopivaa mallineuletta ja päädyin lopulta säveltämään sellaisen itse.

Silmukoita peitossa on yhteensä 110 ja tiheys pingotettuna 16 silmukkaa x 24 kerrosta (10x10 cm). Luontireunan jälkeen neuloin kuusi kerrosta aina oikein ja kautta neuleen molemmissa reunoissa on viisi reunasilmukkaa neulottu ainaoikein. Reunuksen jälkeen neuloin sileää kahdeksan kerrosta ja sitten oli ruutujen vuoro. Viiden reunasilmukan jälkeen (ja ennen) olevat neljä silmukkaa ovat aina sileää, 4x6 silmukan ruudut ovat vuoroin helmineuletta ja sileää. Pystysuunnassa ruudut ovat limittäin ja niiden välissä on aina kuuden kerroksen korkuinen sileä pätkä. Mallineule on siis sopivan aivoton mutta kuitenkin hieman seuraamista vaativa. Ja valmiina hieno. :)