sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vellamo-sukat

Kirjo-Pirkasta syntyi seuraavanlaiset äitienpäiväsukat.


Monivärisestä raitalangasta syntyi hyvin eläväpintainen kuvio harmaanruskealle pohjavärille. Näin jälkikäteen ajateltuna olisi toki voinut kohdistaa värjätyn langan raidat menemään samalla tavalla kummassakin sukassa, mutta ei sitten tullut siinä hetkessä mieleen, kun toista sukkaa aloitin. Ohje löytyy Ullasta. Yksivärisestä langasta neulottuna kirjoneulekuvio tulisi paljon selkeämmin esiin, mutta kun näin nämä kaksi kerää rinnakkain en voinut olla kokeilematta niiden yhdistämistä! Lankaa kului yhteensä 23 grammaa raitaväriä ja pohjaväriä 41 grammaa, puikkokoko oli 2,5 ja silmukoita 48, valmiin sukan koko tällöin n. 36-38. Tällä silmukkamäärällä kumpikin kirjoneuleraita meni mukavasti tasan.

Tämäkin projekti oli todella mukava. Taidan jäädä oikeasti koukkuun kirjoneuleisiin! Kirjoneuleraidat virkistivät mukavasti ja raidat näyttivät selkeästi että etenemistä tapahtuu. Nyt pitäisi sitten vain vielä askarrella kortti ja pistää sukat pakettiin ja matkaan äitienpäiväksi. 

Nämä olivat ensimmäiset ohuesta sukkalangasta neulomani sukat. Joutuisastihan tämäkin työ kuitenkin eteni, joten kammoni ohuita lankoja kohtaan taisi osittain kaikota. Kirjo-Pirkka on myös todella mukavan oloista lankaa: värejä löytyy vaikka milla mitalla ja se tuntuu todella kestävältä. Valmis neulepintakin on todella pehmeää, vaikka kerällä lanka tuntuu ehka hieman kovahkolta ainakin tällaisen neulojan sormiin, joka normaalisti suosii paksumpia lankoja.