lauantai 15. syyskuuta 2012

Raitasukat 7 veljeksestä

Halusin kokeilla sukkaparin yhtäaikaista neulomista. Kun löysin kirjastosta Melissa Morgan-Oakesin kirjan oli pakko lähteä kokeilemaan. Tällaiset tuli.


Lankana on Novitan 7 veljestä, puikot olivat bambuiset pyöröpuikot kokoa 3, pituus 80 cm. Olen neulonut viimeisen vuoden ajan lähes kaikki sukkani varpaista varteen, joten kun silmukat sai luotua, ei tarvinnut miettiä muuta kuin sitä, että neuloo oikealla langalla oikeaa sukkaa. Kun mukaan tuli toinen väri tuntuivat langat olevan koko ajan solmussa, mutta kun kerien setvimisestä joka kerroksella tuli rutiinia ei tämäkään enää häirinnyt. Alkuun tuntui myös, että kaapeli olisi saanut olla pidempikin, mutta kun työhön pääsi kunnolla kiinni eikä silmukoiden lisäämistä tarvinnut miettiä se tuntui juuri sopivalta. Lyhyempää kaapelia en kuitenkaan suosittele, ainakin itsellä tätä lyhyempi kaapeli ei tulisi kyseeseenkään. Ajoittain piti tämänkin kanssa pelätä toisen sukat silmukoiden putoamista.

Kahden sukan neulominen kerralla ei varsinaisesti jouduta sukkien valmistumista, mutta varsinkin raitasukkien kanssa ja jämälankoja käytettäessä tekniikka on loistava. Itse en ikinä jaksa kirjoittaa mitään ohjeita muistiin kun sovellan ohjetta omasta päästäni, joten kun voi kerralla tehdä koko parin säästyy paljolta pähkäilyltä.

Ai niin. Terveisiä työmatkalta Ruotsista ja Saksasta. En tosin ehtinyt löytää kuin yhden lankakaupan, mutta ostin uusimman Verena Strickenin. Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen kiitollinen kommentistasi!