tiistai 12. heinäkuuta 2016

Sateenkaaripolvisukat

Liljan lankakaupassa käydessäni sain ystävältä polvisukkatilauksen. Langaksi valittiin Dropsin Fabel, joka osoittautui ihanaksi ohueksi sukkalangaksi. Hieman se tuntui karkealta käsiin mutta mikäpä ei niin tekisi, kun edellinen projekti oli kuitenkin silkki-merinolangasta neulottu huivi.

Neuloin sukat 2,5 puikoilla lukuunottamatta resoria, jonka neuloin kakkosilla. Pohjavärinä on luonnonvalkoinen Fabel unicolor ja ihanankamala pastellinen Fabel print raidoittaa sitä. Tosin sateenkaarifabelistakin löytyi sama luonnonvalkoinen sävy kuin pohjavärilangasta. Kerä molempia värejä riitti sukkiin ja hieman jäi vielä ylimääräistäkin.


Tein sukat mittojen mukaan varresta varpaisiin. Yllättävän vähillä purkamisilla valmiiksi saatiin juuri saajan jalkaan sopivat ohuet polvisukat. Koko on pieni naisten, ehkä n. 36. Varren aloitin 60 silmukalla ja kärjen tein 40 silmukalla. Kantapää on perinteinen hollantilainen ristikkäsillä nostoilla.


Poikkeuksellisesti jaksoin tasata värillisen langan värijuoksut toiseen sukkaan ja yllättävän nätisti värit menevät yksiin. Sateenkaarilanka myös yllätti, joka toinen punainen värijuoksu olikin muita pidempi, jolloin se rytmittää värien vaihtelua hauskasti.