perjantai 18. huhtikuuta 2014

Missonituubi

Aurinkoista pääsiäistä! Tuokoon sitä kirjavat langat jos itse aurinko tykkäisikin piilotella pilviverhon takana.

Vuosi sitten tekemäni keltainen huivi ei oikein koskaan päässyt käyttöön asti. Väri oli tosi jees mutta koko oli liian pieni ja huivi ehkä hitusen liian pienillä puikoilla tehty, siitä puuttui huiviin haluamani ilmavuus. Eräänä iltana sitten päätin että nyt huivi purkuun ja uutta projektia puikoille. No, tämä projekti sitten lopulta vaati käynnin Lankamaailmassa ja kaveriksi toista lankaa...


Huivi on tehty nelosen puikoilla kahdesta eri langasta: keltasävyinen on Louhittaren luolan Väinämöistä värissä Syksy ja Hjertegarnin Sock 4 -lankaa, joka on muuten ohimennen sanottuna ihan huippua sukkalankaa, jota olen moniin huiveihinkin käyttänyt. Suosittelen lämpimästi! Huivi kiepsahtaa kaksi kertaa kaulalle.

Halusin huivista saumattoman, joten aloitin huivin virkkausaloituksella, jonka ohje löytyy mm. Ullasta. Ennen silmukoiden päättelyä päättelin langanpäät, kastelin huivin ja annoin kuivua tasona nuppineulojen avulla hieman pingotettuna parisen päivää. Alku- ja loppupään yhdistin tekniikalla, jolle en tiedä suomenkielistä termiä mutta josta löytyy hyvä ohjevideo mm. Cheryl Brunettelta (linkki aukeaa Youtubeen). Lopputuloksena täydellisen saumaton tuubihuivi, joka on kuitenkin neulottu pitkittäin.