perjantai 17. tammikuuta 2014

Pörhökauluri

Tiedossa on talvihäät. En aio alkaa tässä hädässä etsiä uutta mekkoa, joten uusi huivi saa luvan riittää. Kuinka ollakaan, inspiraatio tuli hetkessä ja keksin käyttöä varastoon jo lähes kymmenen vuotta sitten hankituille farkunsinisille mohairlangoille! Koukku käteen ja valmista tuli muutamassa päivässä.


Huivi on siis virkattu suljettuna kappaleena ja koostuu pylväistä. Silmukoita oli noin kolmesataa ja huivi menee mukavasti kolme kertaa kaulan ympärille. Lankaa kului yhteensä kerä (50 g) Novitan valkoista Säde-lankaa (58% akryyli, 28% polyesteri, 7 % mohair, 7% polyamidi) ja kaksi kerää (25 g) omista varastoista löytynyttä Sublimen Kid mohairia (60% kid mohair, 35% nylon, 5% extra fine merino). Alun perin ajattelin koristella huivin helmillä mutta kun totesin, ettei oma lanka tule riittämään, keksin käyttää tuote bilehilelankaa. Kiva tuli! 

Huivi sai inspiraationsa Kardemumman talossa joskus syksyllä esitellystä huivista, tosin kaikessa innokkuudessani virkkasin pylväät ns. normaalisti ja unohdin kokonaan että ne olisi voinut virkata kuten Kardemumma. Virkkuukoukku oli kokoa 5 ja alumiininen, kun en ole tajunnut niinkin isoa koukkua oikeasti tarvitsevani. Nykyisin kun tykkään enemmän niistä Addin koukuista, joissa on leveä kuminen (silikoninen?) varsi. Oli meinaan kovinkin fressi fiilis virkkailla alumiinisella koukulla bussissa, kun on ensin kävellyt pysäkille ja odotellut bussia puoli tuntia lämpömittarin näyttäessä -15 °C...

En tiedä, meinaanko juuri tämän huivin sinne häihin pistää, mutta lopputuloksesta kyllä tykkään!