perjantai 1. helmikuuta 2013

Kevätaurinkoa kaulaan

Jaahas, tässä sitä taas ollaan. Kaipasin pitkiä säärystimiä ja sisäsiistejä kämmekkäitä, ja mitä puikoilla alkaa syntyä? Taas uusi huivi! Raidallista ei ole tullut juuri käytettyä, joten päätin sitten paremman puutteessa neuloa toisen samansävyisen keveän huivin, jota voi käyttää myös sisällä. Ja kun nuo "ajankohtaiset" neulomukset eivät jostain syystä sytyttäneet...


Lankana on Louhittaren luolan Väinämöinen, värinä syksy, puikot olivat kokoa 4. Osviittaa antavat ohjeet löytyvät Ravelrystä ilmaiseksi. Huivi on malliltaan kolmio, mutta koska huivia oli melko hankala kuvata yksin, esittelen nyt (taas) tällaisia tunnelmakuvia.


Käytin Väinämöistä jo Malukassa eikä minulla ole langasta kuin hyvää sanottavaa. Se juoksee sujuvasti, ei mene helposti solmuun, värit vaihtuvat kauniisti ja kerä on erittäin riittoisa! Huivi on leveydeltään reilut 110 cm ja korkeutta sillä on vajaat 50 cm, 100 gramman kerästä jäi vielä 14 grammaa ylikin johonkin muuhun projektiin käytettäväksi. Jokusen kerroksen olisi siis vielä saanut aikaiseksi, mutta olin (taas) malttamaton ja halusin saada huivin valmiiksi viikonlopuksi. Lisäksi halusin välttää tilanteen, jossa kerä loppuu kesken päättelykerroksen, nimimerkillä kokemusta on.

Huivi oli mukava ja nopsasti valmistuva välipalaneule, jota tein iltaisin ja myös työpäivän aikana aina kun olin sulkemisvuorossa eikä kassan laskun jälkeen ollut oikein muutakaan tekemistä. Olen viimeisen parin viikon ajan tehnyt kahta osa-aikahommaa, vielä viikko ja sitten helpottaa kun työtilanne taas stabilisoituu. Lisää uutisia ensi kerralla!