perjantai 23. marraskuuta 2012

Ja vielä lisää kirjoja!

Nyt menee joka toisessa postauksessa kirjaesittelyn puolelle, mutta kun valmiita käsitöitä ei oikein uskalla ennen joulua esitellä ja kirjastossakin on tullut käytyä niin mikäpä tässä. Tein taas Metsossa oikeita löytöjä ja lankesin jopa ruotsinkieliseen neulekirjaan!

Bronwyn Lowenthalin Sticka sockor: roligt, trendigt, dekorativt (alkup. Love to Knit Socks) on melko yllätyksellinen ja samalla tavallinen sukkakirja. Malleissa leikitellään väreillä ja kuoseilla, löytyy nilkkasukkaa ja polvaria, jopa yhdet stay upit. Kirjaa selailee mielellään mutta mieleen jää kuitenkin vain muutama malli. Kannen ihanat kirjosukat antoivat kyllä innoituksen omiin jämäsukkiini, jotka ovat jo työn alla.

Martha Watermanin ulkoisesti vaatimaton teos Traditional Knitted Lace Shawls on ihana haku- ja inspiraatioteos pitseistä pitäville. Kirja sisältää mustavalkokuvia ja ohjeita erilaisista pitsimalleista ja paljon tietoa oman huivimallin suunnittelua varten. Huonona puolena mainittakoon vain on se, että kirjaa selatessa pitäisi olla puikot kädessa, sillä mieli tekisi kokeilla jokaista mallia edes mallitilkun verran. Tämä on ensimmäinen käsityökirja pitkään aikaan, josta olen jaksanut lukea muitakin osioita kuin neulekaavoja.

Pam Allenin ja Ann Buddin Wrap Style. Innovative to Traditional, 24 Inspirational Shawls, Ponchos and Capelets to Knit and Crochet sisältää ihania shaaleja, huiveja ja hartialämmittimiä kesän ja talven vilukissoille. Lähes jokaisessa mallissa on jokin juttu tai juju ja kirja sisältää useita malleja, jotka voisin hyvin kuvitella toteuttavani. On palmikkoa, kirjoneuletta, pitsiä ja huovutusta, paksua ja ohutta lankaa. Tämä kirja kun olisi omassa kirjahyllyssä niin aina löytyisi jotain toteuttamisen arvoista ja innostavaa neulottavaa!

Onko teillä mitään kirjasuosituksia näin joulun alla?