tiistai 21. elokuuta 2018

Palasukat intarsiana

Onpas tullut taas taukoa! Nämä sukat valmistuivat jo varmaan huhtikuun puolella, mutta vauva-arki vei sen verran mukanaan että kuvatuksi sukat tulivat vasta nyt (ja kännykällä, en edes järkkäriä saanut kaivetuksi kuvausta varten esiin).


Nämä ovat olleet kyllä kovalla käytöllä (sikäli mikäli tänä kesänä oli villasukkakelejä) ja olen tykännyt näistä ihan tosi paljon! Oiva jämälankaprojekti!

 

Mallia ehdin edellisessä postauksessa jo hehkuttaakin. Kyseessä on siis Interweaven The Cube Socks, jotka neulotaan intarsiana eli kirjoneuleena ilman langanjuoksuja. Lankoina käytin kaikenlaisia sukkalankajämiä ja puikot olivat 2,0 tai 2,5. Nämä piti neuloa ihan sukkapuikoilla, jotta intarsia toimi: kerrosta ei neulota perinteisesti alusta loppuun, vaan kerroksen alkamispaikka vaihtuu joka toinen kerros, jotta langat saadaan kiedottua nätisti toisiinsa ja sukkiin ei näin ollen pääse muodostumaan tekniikasta johtuvia reikiä. Näiden neulominen oli hauskaa, tulen varmasti neulomaan toisetkin, jahka vaan aikaa löytyy...