lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pogona-hartiahuivi

Ostin tuossa jo jokin aika sitten Ravelrystä West Knits Book 1 -ohjekokoelman. Kirjasessa on lähinnä erilaisia huiveja, ja sain nyt vihdoin ensimmäisen valmiiksi. Ohje oli ihastuttavan simppeli Pogona. Kun aloituskerrokset oli saanut tehdyksi sai vain pistää aivot narikkaan ja neuloa, mikä oli hirveän vapauttavaa! Nyt alkaa olla aivokapasiteetti taas sellaisessa jamassa, että seuraava huivi voisi olla hieman haasteellisempikin.


Puikot olivat pyöröt kokoa 3 ja lanka Virosta hankittua Aade Longin 100% villaa. Malliin pääsi nopeasti kiinni ja neule valmistui suhteellisen vauhdikkaasti. Ajattelin ensin pitäväni huivia kaulahuivina, mutta valmiina totesin, että se on aivan väärän mallinen kaulaan kiedottavaksi. Harteilla se tosin toimii loistavasti ja hartiahuivina se onkin ollut kovassa käytössä.


Nyt työn alla on tilaussukat. Jotenkin ei jaksaisi yhtään innostaa sukat, niitä tuli neulottua itselle jo jokuset ja ihan lähiaikoina, mutta nämä jahka saa tahkottua niin sitten pääsee taas huivien pariin.

Villahuivin ja -sukin kohti Suomen kesää! (ou jee...)