keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kalle Kaivuri

Kaivinkone valmistui, ja tulihan siitä söpö.


Lankana on Novitan 7 veljestä, virkkuukoukku oli kokoa 3. Neuloksesta tuli sopivan tiheää, eikä täytteet mistään juurikaan pursua. Hieman olisi tehnyt mieli tehdä enemmänkin yksityiskohtia, mutta ideat loppuivat kesken. Nyt tyydyin sitten vilkkuvaloon ja lanaan, joka on kiinnitetty lyhyen varren päähän, eli sitä saa liikuteltua ylös alas. Myös kauha liikkuu mukavasti edes takaisin.


Kauha oli kaikista hankalin hahmotella, muutenhan sai taas virkata vain erikokoisia palloja ja pötkylöitä. Se muodostuikin parin yityksen jälkeen puolipallosta, johon virkkasin kaksi kolmion mallista väkästä. Virkkasin koko kaivurin yksinkertaisella langalla, mutta kauhaa sai vahventaa virkkaamalla piilosilmukoita kauhan pohjalle ja väkäsiin, jottei se olisi liian "lötkö".


Kaivuri meni lahjaksi kaksi ja puolivuotiaalle pojantaaperolle, ja yritin kiinnittää kaikki osat mahdollisimman vahvasti toisiinsa, ettei tarvitsisi heti äidin alkaa ommella niitä paremmin kiinni. Silmät on ommeltavat lasisilmät, joita ainakin vielä syksyllä sai Sinooperista. Nyt olisikin mentävä täydentämään silmävarastoja seuraavaa välipalapöllöä varten... Toivottavasti kaivuri on saajalleen mieleinen!