sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Emmett

Sain vihdoinkin ihanan jackrusselinterrierin valmiiksi! Koiran esikuva on siskoni omistama ja nimeltään Emmett. Ohjeen tähän terrieriin löysin Sally Muirin ja Joanna Osbornen teoksesta Muotovaliot. Neulo oma koira (kirjasta lisää tässä postauksessani).



Lankana käytin Gjestalin Maijaa, puikot olivat kokoa 2,5. Korkeutta koiralla on 13 cm ja pituutta n. 11 cm. Jos tiheys vain osuu kohdalleen niin koira onnistuu helposti paksummastakin langasta, jolloin siitä saa helposti kookkaaman. Kirjoneuleen tein ohjeen mukaisesti intarsiana.

Ohjetta oli helppo seurata siihen asti, kun osia piti alkaa liittää yhteen. Omat ompelutaitoni eivät ole aivan mahdottoman hyvät enkä saanut vatsakappaletta osumaan paikalleen. Lopulta improsinkin vatsan "hieman sinne päin", mikä vaikutti koiran muotoon aika lailla. En olisi uskonut, että vatsalla (l. leuan alta hännän juureen tehdyllä kappaleella, jolla lisättiin silmukoita jalkaparien väliin) on niin suuri vaikutus koiran ulkonäköön. Alkuperäisen ohjeen mukaan silmät piti tehdä ranskalaisilla solmuilla, mutta kun olin tehnyt kaulapannan sain idean, että pistän yhdet helmet silmiksikin. Se teki koiran heti elävämmän oloiseksi.