perjantai 7. lokakuuta 2011

Käänteisvärisäärystimet

Jo pitkään minua on kiehtonut ajatus tehdä lapas- tai sukkapari keskenään eri väreissä. Eli samaa mallia hyödyntäen mutta käänteisissä väreissä. Nyt sitten toteutin pitkään kypsyttelemäni idean säärystimien muodossa.


Lanka on Lang Yarnsin Baby Alpacaa (100% baby alpaca), puikkokoko 3. Lumihiutalekuvio on lainattu Ullasta löytyvistä norskeista, mutta näyttää ihan erilaiselta ohuemmasta langasta tehtynä.

Säärystimistä tuli ihanan pehmeät (kuinka ollakaan), mutta tuli taas todetuksi, että teen kirjoneuleita liian harvoin. Ensimmäisen kohdalla lanka tuntui koko ajan olevan liian kireällä ja toisen kohdalla vastaavasti liian löysällä. No, täytyy kokeilla jotain muuta kirjoneuletta tähän perään, niin eiköhän käsiala pikkuhiljaa asetu kohdalleen. Ja aina voi toivoa, että kuvio käytössä tasaantuu.

Lopputuloksesta en ole vielä täysin varma. Toisaalta rakastan näitä, toisaalta mietin, pitäisikö tehdä kummallekin vielä samanlainen pari. Lanka ei tosin enää ihan yhtä pitkiin säärystimiin riitä, vaikka yllättävän riittoisaa olikin: 50 gramman keristä jäi jäljelle kumpaakin väriä n. 23 grammaa! Jatkoa siis saattaa seurata...